Gradinita Pitigoi din Targu-Mures Invatamant
  • admin
  • 0 comentarii
  • 690 Vizualizări

Gradinita Pitigoi din Targu-Mures

11377_noad.gifUna dintre structurile apartinatoare Gradinitei Dumbrava Minunata este Gradinita Pitigoi, situata pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, la numarul 89. O cladire veche pitita intre blocuri adaposteste cele trei grupe conduse de coordonatoarea Rozalia Ferenczi. Gradinita functioneaza cu program normal, de la 8 la 12. Coordonatoarea cu 2 educatoare si o ingrijitoare se ocupa de 72 de copii cu varsta cuprinsa intre 2 ani jumate si sapte ani. Gradinita a fost infiintata in 1983, dupa procedeul vremii a fost denumita Gradinita cu program normal nr. 2, iar din 2005 poarta denumirea Pitigoi. "Acest nume nu a fost ales intamplator, chiar avem pitigoi pe aici!", ne explica Rozalia Ferenczi, coordonatoarea gradinitei.
"Cei de la Milvus au pus colivii pentru pitigoi. Cand e vreme buna, din primavara, tare frumos se aude cantecul lor", precizeaza ea in timp ce o linisteste pe cea mai noua membra a gradinitei, Birta Dora Arany, care poarta o bratara si e cu ochii pe geam sa vada cand apare mama sau tata ca sa o duca acasa. Intrebata de unde are bratara, fetita de 2 ani jumate raspunde hotarata: "pur si simplu o am, nu e de nicaieri!"
Gradinita functioneaza cu program ecologic. "Tinem legatura cu asociatia Milvus, cu Aquaserv si cu toti cei care sunt preocupati de problemele zilelor noastre cu privire la mediu", continua educatoarea sa prezinte activitatea gradinitei Pitigoi. In parcul amenajat din spatele cladirii se afla un lot experimental pe care copiii invata sa cultive plante pentru pitigoi, ca sa nu mai plece de la ei. Impreuna cu cei de la Aquaserv au organizat excursii la tara, activitate despre care s-a scris prin ziare la vremea respectiva. "Exteriorul gradinitei a fost renovata in 2006, cu un an in urma a fost zugravit interiorul, de fapt de 5 ani tot renovam, dar e veche cladirea, ar trebui reabilitata-continua educatoarea. A fost amenajata baia, chiuvete, apa calda, toate au fost facute din sponsorizari de la Aquaserv. Am schimbat vestiarul, dulapurile ce miroseau de vechime", povesteste coordonatoarea despre realizarile ultimilor ani. Tot cuvinte de lauda are si despre colaborarea cu parintii copiilor care ajuta foarte mult, fiecare cu ce poate si ca exemplu ne da un parinte care le a montat un sistem de alarma, dupa ce in vacanta de vara gradinita a fost calcata de hoti. Primaria nu poate plati paznic pentru gradinita, e prea mica gradinita, asa ca solutia cea mai buna a fost sistemul de alarma. Spre lauda celor de la gradinita este si faptul ca au castigat la concursul "Cel mai frumos brad impodobit" un premiu intai atat de consistent incat si-au procurat un aparat de taiat iarba. Parintii vin cu randul si ajuta la amenajarea parcului si la intretinerea ierbii din curte.
Micimacko-Winnie the Pooh
Prima grupa vizitata este cea a Ursuletilor, unde i-am gasit doar pe baieti, pentru ca fetele erau la ora de balet. Cei noua baieti se jucau cu masinute si trenulete pe langa cladiri construite din piese lego. L-am intrebat pe unul dintre ei ce vrea sa se faca, iar Reman Attila, cu o masinuta de poveste in mana mi-a raspuns: "vreau sa ma fac tatic!" La cei trei ani ai sai, e o decizie destul de ferma! In coltul cu jucarii Akos si Istvan stau cu ursuletii in brate si nu vor sa declare nimic!
(vom continua)
Erika MARGINEAN
erika@zi-de-zi.ro

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE