Liga Pro Europa vrea recunoasterea statului Kosovo Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 27 Vizualizări

Liga Pro Europa vrea recunoasterea statului Kosovo

11395_aia.gifÎn cadrul unei conferinte de presa organizata ieri, Smaranda Enache, co-presedinta Ligii Pro Europa, si-a exprimat dezamagirea fata de reactia disproportionata si inadecvata a Parlamentului, Presedintiei si Guvernului României la declararea independentei provinciei Kosovo.
"Prin atitudinea panicarda si improvizata, autoritatile au creat un val de emotie în opinia publica si au legitimat virulenta discursului extremist si sovin din partea unor forte politice marginale în cautarea unei relansari politice într-un an electoral", a fost de parere Smaranda Enache. De asemenea, co-presedinta Ligii Pro Europa considera neavenite manifestarile initiate de Consiliul National Secuiesc sau Uniunea Maghiarilor de Pretutindeni care nu fac decât sa potenteze discursul nationalist românesc si sa obstructioneze negocierile institutionale dintre majoritate si minoritati pentru adoptarea legislatiei capabile sa garanteze dezvoltarea în continuare a comunitatilor minoritare.
"Liga Pro Europa a fost printre primele organizatii care a atras atentia asupra faptului ca orice paralela între Kosovo si Transilvania este neavenita. Din pacate, aceasta comparatie a fost lansata tocmai de politicienii români, iar reactia disproportionata fata de declararea independentei Kosovo a creat pe plan international impresia ca România s-ar confrunta de fapt cu spectrul unor tensiuni interetnice ireconcialiabile. Aceasta atitudine inconsecventa afecteaza credibilitatea si previzibilitatea României ca stat membru al UE si NATO, iar consecintele pe termen lung sunt greu de evaluat. Am speranta ca autoritatile române îsi vor revizui pozitia în privinta recunoasterii independentei Kosovo si îsi vor aduce aportul, cu responsabilitate si tact, la recladirea încrederii dintre statele si natiunile din Balcani, contribuind la sprijinirea integrarii lor euro-atlantice si la procesul de reconciliere istorica", a mai spus Smaranda Enache. (S.G.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE