"Nu mi-e frica de nimeni în aceasta campanie electorala" Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 50 Vizualizări

"Nu mi-e frica de nimeni în aceasta campanie electorala"

primar.gifLa sfârsit de mandat, l-am intervievat pe edilul sef al municipiului Reghin, pentru a ne face o analiza a celor patru ani petrecuti în fruntea primariei.
Reporter: Domunle primar este adevarat ca în campania din 2004 dupa ce ati câstigat alegerile cineva v-a oferit suma de 100.000 de euro pentru a renunta la functie?
Andras Nagy: Este adevarat ca unii au încercat sa ma scoata din politica, mi s-a oferit o suma de bani dar nu comentez suma. Am refuzat categoric, puteau sa fie oricâti bani în joc, eu nu îmi tradez cauzele în care cred.
Rep.: Ce parere aveti despre ideea lansata de P.S.D. Reghin de elaborare a unei platforme unice a partidelor românesti pentru alegerile locale din acest an, care sa concureze împotriva dumneavoastra?
A.N.: Ce parere pot sa am, nu îi înteleg, eu am avut teluri comune în ceea ce priveste acest municipiu nu am luat hotarâri pe criterii etnice, am umblat foarte mult sa obtin niste bani sa scoatem Reghinul din fagasul mediocritatii si din sedentarismul în care se afunda.
Rep.: Cât la suta din ce ati promis în campania din 2004 ati realizat pâna azi?
A.N: Mai mult de 95%, si nu spun povesti, puteti sa confruntati realizarile concrete cu ceea ce am promis atunci. Am spus ca ne-ar trebui salubritate mecanizata cu utilaje multifunctonale, azi avem, întretinerea si extinderea zonelor verzi si înfiintarea unei baze sportive în Parcul Tineretului, care este în curs de desfasurare. Am întocmit un program de reabilitare a retelei de drumuri asfaltate. La construirea drumurilor de ocolire finantate prin U.E. si Banca Mondiala am întârziat putin pentru ca nu sunt banii nostri si depindem de ei dar am început cu faza topografica. Am realizat repararea si extinderea retelei de trotuare, curatenie si întretinere de drumuri mecanizate. S-au facut demersuri pentru construirea unui nou spital modern finantat din bugetul statului. Avem 6-7 contracte pentru sprijinirea activitatii centrelor religioase de ocrotire a bolnavilor, suntem în faza de încheiere a contractului pentru construirea blocurilor ANL si am introdus un program de noapte pentru liniste si ordine publica, am angajat 15 politisti comunitari.
Rep.: De cine va e frica în acesta campanie?
A.N.: De nimeni, nu cred ca pot fuziona toate formatiunile politice si oricum nu ma intereseaza câti candidati vor fi. Ma astept sa fie o lupta curata, ca populatia sa nu fie angrenata în anumite neadevaruri.
Rep.: În ce stadiu va aflati cu audierile Procurorilor de la D.N.A.?  
A.N.: Asa se pare ca se vrea trimiterea mea în judecata pentru comiterea unor infractiuni, dintre care cea mai” grava” este ca am semnat actul de donatie al terenului pentru spital cu o conditie impusa de donator si anume ca spitalul sa se numeasca „Santa Maria” si drumul de acces la spital sa se numeasca „Sfânta Elisabeta”. Acest lucru nu a fost stabilit în consiliu si conform Legii 125, legea Achizitilor Publice, Consiliul Local este cel care da nume de strazii. Râsul lumii…
Rep.: De ce v-ati apucat de politica ?
A.N.: Am intrat în politica, pentru ca ma durea ce se întâmpla în Reghin, orasul era într-o stagnare fara speranta de redresare.Am crezut atunci ca daca voi deveni consilier pot schimba ceva prin anumite hotârari, apoi am înteles ca daca vrei sa schimbi ceva cu adevarat trebuie sa fii la cârma.
Rep.: Un gând pentru ceilalti contracandidati ?
A.N.: Le urez tuturor succes, ei trebuie sa înteleaga ca e usor de promis însa va fi foarte greu sa îsi onoreze promisiunile. E de munca, pentru ca un primar nu are program tot timpul trebuie sa fie în slujba cetateanului.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE