Alexandra, prietena lui Chow Chow Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 236 Vizualizări

Alexandra, prietena lui Chow Chow

p_11_2_15.jpgIntr-o lume in care afectiunea si caldura sufleteasca sunt tot mai rare, importanta animalului de companie este una esentiala. Este cazul si lui Zsolt Alexandra, de 16 ani, din Targu Mures, pentru care pasiunea pentru animale s-a transformat intr-un mod de viata. Copilaria ei, se confunda cu aceste minunate animale, crescand intre ele, indragindu-le, inca de la o varsta frageda. Totul a inceput in 2005, cand si-a achizitionat primul catel, din rasa Chow Chow, incepand practic slabiciunea pentru aceasta rasa.
“In momentul de fata, am cinci caini, din care trei, din rasa Chow Chow, un Rottweiler si un Ciobanesc German. Dintre cei trei de rasa Chow Chow, doi sunt masculi, unul crem iar celalalt roscat, acesta fiind primul caine din aceasta rasa si are in prezent noua ani. Ambii provin din Ungaria, din surse foarte bune. De asemenea mai am o femela tot din aceasta rasa, roscata, in varsta de trei ani, si este fiica masculului roscat” ne-a precizat Zsolt Alexandra.
Rasa Chow Chow
Este o rasa destul de pretentioasa, in special datorita blanei acesteia, care necesita multa atentie si ingrijire. Pentru aceasta rasa e nevoie de multa ingrijire, prin pieptanarea blanei, de cel putin doua ori pe zi, prin spalarea cu diferite sampoane si balsamuri speciale. Nu in ultimul rand, rasa necesita multa atentie, fiind sensibila la anumite boli de piele. In ceea ce priveste nutritia cainii au nevoie de hrana uscata, de calitate, cu continut bogat in proteine.
Daca aspectul estetic este un factor indispensabil, un rol important il reprezinta participarea la expozitiile canine. De la achizitionarea primului caine din rasa Chow Chow, in anul 2005, Alexandra a participat la diverse expozitii canine. Prima oara s-a intamplat la Targu Mures, ca de altfel in fiecare an, unde a obtinut rezultate deosebite. In 2008, in luna februarie, a mai achizitionat un mascul, de la o canisa foarte renumita din Ungaria. Acesta are doar 11 luni, dar a participat la mai multe expozitii de profil din tara, cu rezultate foarte bune. A castigat pana in prezent de trei ori premiul Baby Best in Show, precum si premiul Best Puppy, cel mai bun al rasei.

“Aceste animale aduc foarte multa bucurie, sunt ca si copiii mei. Le sugerez oamenilor sa-si cumpere un animal de companie, deoarece viata lor le va fi mult mai frumoasa, alaturi de acestia. In compania acestor minunate animale ei vor fi mai fericiti, mai plini de viata,” a precizat Zsolt Alexandra.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE