Big Brother pentru papiisti Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 150 Vizualizări

Big Brother pentru papiisti

p_3_cap_06.jpgSiguranta înainte de toate. Aceasta este deviza conducerii Colegiului National „Alexandru Papiu Ilarian”, care pregateste introducerea unui sistem electronic de monitorizare a persoanelor care intra si ies din unitatea de învatamânt, unic la nivelul scolilor din judetul Mures.
Astfel, atât elevilor chiulangii, profesorilor care întârzie la ore cât si personalului auxiliar le va fi imposibil sa se abata de la program. Totodata, masura este menita sa limiteze accesul necunoscutilor în scoala, astfel încât toata lumea sa beneficieze de maxima siguranta. „Scopul principal al acestui sistem este asigurarea protectiei elevilor. Parintii vor sti exact la ce ora vin si pleaca de la scoala copii lor. Un alt obiectiv este asigurarea sigurantei profesorilor si a personalului scolii, carora pe perioada serviciului nu le va fi periclitata integritatea de catre persoane cu intentii dubioase. E mai sigur sa prevenim decât sa se întâmple ceva cu consecinte tragice”, a declarat Simion Bui, directorul colegiului „Alexandru Papiu Ilarian”.

Primaria si Tracia Tade, sustinatorii proiectului
Investitia se ridica la aproximativ 200.000 de lei si va fi realizata cu sprijinul Primariei Târgu-Mures si în parteneriat cu firma Tracia Trade din Târgu-Mures, gratie bunavointei lui Andrei Muresan, fost papiist, în prezent director executiv în cadrul firmei. „A fost placerea mea sa ajut, în calitate de fost elev la Papiu, la realizarea acestui proiect. Ma bucur ca am putut fi de folos”, a declarat Andrei Muresan. În prezent proiectul se afla în curs de finalizare, urmând sa fie dat în folosinta la începutul lunii februarie. „Mai trebuie realizate legitimatiile de acces, fara de care nu se va putea intra, pe care le facem aici, la noi, prin grija Sandei Bogdan, profesoara de informatica”, a încheiat Simion Bui.

Profesorii, în aceeasi oala cu elevii
„Daca un elev vine la scoala si sare gardul, sistemul este astfel gândit încât sa nu îi permita sa iasa atunci când pleaca acasa. De asemenea, parintii vor putea monitoriza de acasa, accesând site-ul www.papiu.ro, la ce ora le-a intrat copilul în cladire si la ce ora a iesit. Nu în ultimul rând, masura este utila pentru urmarirea modului în care cadrele didactice vin cu constinciozitate la serviciu.”
Simion Bui, directorul Colegiului National „Alexandru Papiu Ilarian”

„Sistemul este în sine foarte bun pentru ca probabil unul din efecte va fi scaderea drastica a numarului de absente. De asemenea, masura este excelenta din punct de vedere al securitatii de care ne vom bucura, mai ales ca traim într-o lume destul de nesigura.”
Alex Florea, elev

„E un pic ciudat, dar vom avea probabil mai multa siguranta, pentru ca strainii nu vor putea intra în scoala fara acordul directiunii.”
Georgiana Horatiu, elev

„Parerea mea legata de noul sistem de supraveghere care va fi implementat este buna. Probabil va fi foarte eficient din punct de vedere al absentelor pentru ca mai sunt elevi care chiulesc si va fi o evidenta clara a acestora. La fel ca si camerele de supraveghere, e foarte important sa avem asa ceva pentru siguranta noastra, necesara în ziua de azi.”
Catalin Oltean, elev

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE