Iacob Boca, suparat pe procesatorii de lapte Business
  • admin
  • 0 comentarii
  • 107 Vizualizări

Iacob Boca, suparat pe procesatorii de lapte

p_4_2_16.jpg
Sfarsitul anului 2008, a fost marcat de miscari de protest a crescatorilor de taurine din Romania, nemultumiti de situatia sectorului zootehnic. Am incercat sa vedem daca pichetarea punctelor vamale, din luna decembrie, de catre reprezentantii, Sindicatul National, la care este afiliata si Asociatia Crescatorilor de Taurine din judetul Mures, a produs vreun efect.
Potrivit presedintelui crescatorilor de taurine din Judetul Mures, Iacob Boca, efectul protestului a fost cel scontat, miscarea fiind mai mult una de atentionare, pentru guvernanti, precum si pentru procesatori. “Nu a avut un efect bomba, pentru ca noi nu putem opri un comert intracomunitar, deoarece el este liber, dar am vrut sa aratam faptul ca totusi se importa lapte cu parametrii mult mai slabi decat laptele nostru, acesta a fost si scopul acestui protest pana la urma. Procesatorii au fugit, in momentul cand noi am avut acolo pichetarea punctului de frontiera. Am avut autorizatia de la 8 dimineata si pana dupa masa la orele 16, timp in care nu a trecut nici o cisterna cu lapte. Cum ieseam noi din pichet, atunci veneau cisternele cu lapte. Consider ca ei au dat dovada ca nu sunt cinstiti, deoarece s-au ascuns de noi”, ne-a declarat Iacob Boca, presedintele Asociatiei Judetene a Crescatorilor de Taurine Mures.
Laptele de afara e de vina
Impreuna cu Federatia Nationala a Crescatorilor de Taurine, au fost facute mai multe solicitari, pentru o intalnire cu noul ministru al agriculturii, care se preconizeaza a avea loc in a doua jumatate a lunii ianuarie. Scopul fiind acela de a reglementa problemele din sectorul zootehnic, datorita perioadei de criza, resimtita puternic si in sectorul zootehnic, in sensul in care, produsele lactate de pe piata merg foarte slab, oamenii nu mai au putere de cumparare si vor fi din ce in ce mai multi someri, fapt ce va determina greutati tot mai mari. “Daca ei aduc lapte de afara, pe noi ne blocheaza complet. Noi suntem dispusi sa negociem cu procesatorii, sa discutam de preturi, dar trebuie sa ne salvam fiecare. Sunt masuri care tin de guvern, la nivel de federatie, de sindicate, noi facem parte din Agrostar, si avem un sindicat al nostru, al federatiei crescatorilor de bovine din Romania. Sunt niste lucruri foarte importante, de care depinde faptul daca noi mai facem zootehnie, daca mai tinem vaci sau nu, sau vom merge si vom consuma lapte din alta parte. E o strategie nationala pana la urma, nu e doar un moft al nostrum, al fermierilor”, a precizat Boca.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE