„Încerc sa înteleg adevarata putere a Consiliului Judetean” Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 67 Vizualizări

„Încerc sa înteleg adevarata putere a Consiliului Judetean”

p_11_2_18.jpg
La 59 de ani, Seracu Ieronim, consilier judetean din partea PD-L, este un om de afaceri care a cunoscut atât succesul cât si dezamagirea. Este originar din Rupea, judetul Brasov, a absolvit Facultatea Tehnica a Universitatii din Brasov iar în 1998 a absolvit Facultatea de Management Economic a unei universitati particulare sustinându-si examenul de licenta la ASE. Cea mai frumoasa perioada din viata sa o considera cea în care era director al Liceului din Rupea. În anul 1991 a devenit director comercial al Sc Stimet Sigisoara unde s-a confruntat cu problemele perioadei de tranzitie de la economia socialista la economia de piata.
Reporter: Cum v-ati autocaracteriza?
Seracu Ieronim: Sunt un tip care nu astept ca cineva sa-mi regleze viata ci încerc sa mi-o reglez eu pe cale cea buna. Sincer, mi-a placut totdeauna sa muncesc si rezultatele sa fie pe masura.
Rep.: Ce v-a determinat sa intrati în politica?
S.I.: În anul 2005 încheind afacerea cu fabrica, am avut o perioada groaznica care m-a marcat profund, mi-am spus ca pentru mine nu este suficienta activitatea de mentinere, de conservare a patrimoniului societatii si de încercare de redresare ci va trebui sa ma implic si politic. Recunosc ca am tintit mai sus, la nivel de deputat dar poate nu eram suficient de pregatit. Am dorit sa influentez legislatia pentru ca aceasta nu este deloc favorabila segmentului de industrie pe care am lucrat eu.
Rep.: Va considerati politician?
S.I.: Fiecare partid ar trebui sa-si defineasca ideologia. PSD-ul este mult mai liberal decât PNL-ul iar PNL-ul mai social decât PSD-ul. Dupa parerea mea PD-L-ul este o nastere dintr-o parte a PNL-ului si fostul PD care s-a rupt din PSD si nu se vroia chiar atât de social. Înca la noi ideologia partidelor nu este atât de bine definita ca în alte state. Recunosc ca nu sunt un politician. Mai repede am ramas un om care sufera ca nu exista o gândire potrivit careia fiecare ramura industriala sa-si aiba un mic exponent la noi în tara.
Rep.: Cum vedeti activitatea Consiliului Judetean?
S.I.: As vrea sa-i dau o mai mare importanta decât simt eu deocamdata ca o are. Poate ca aparatura legislativa din care face parte si CJ este încarcata si nu are neaparat o eficienta nemaipomenita. CJ ar trebui sa fie deasupra tuturor consiliilor locale din judet. Dar este numai din punct de vedere politic. Eu simt ca nu are o eficienta executiva. Eu mai am înca încredere în sistem, chiar daca merge cu unele probleme. Încerc sa înteleg adevarata putere a Consiliului Judetean. Nu as vrea sa-mi critic colegii, indiferent de culoarea lor politica dar eu, si probabil e vina mea în cea mai mare parte, nu cunosc dinainte proiectele care vor sa fie votate. Recunosc sincer ca am avut câteva surprize în care am votat nu prea bine. Sigur ca am partea mea de vina dar, de exemplu am fost azi la Consiliul Judetean. Urmatoarea sedinta e în ultima joi a lunii si înca nu este elaborat nici un proiect din ce trebuie sa votam. În ultima clipa mai apar cel putin doua-trei proiecte din care unul sigur este foarte important.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari





Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE