Parlamentarii de Mures au ales sa stea la hotel Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 36 Vizualizări

Parlamentarii de Mures au ales sa stea la hotel

p_2_2_27.jpg
Din cei 137 de senatori, 74 au acceptat sa locuiasca într-unul din cele doua hoteluri cu care Senatul are contract, respectiv “Bucuresti” si “Favorit”, 13 au fost alesi în circumscriptiile din Capitala, iar restul trebuie sa se decida unde vor locui în acest mandat. 12 senatori au facut cerere de decontare a cazarii în regim privat. Peste 100 de deputati din totalul de 334 au facut cereri pentru a fi cazati, pe perioada actualei legislaturi, la hotel, în timp ce 66 au optat pentru alt tip de cazare, iar peste jumatate dintre senatori au ales sa locuiasca în timpul mandatului de patru ani în regim hotelier. în legislatura 2008-2012, sunt cu 70-80 mai multi deputati care locuiesc în provincie fata de legislatura trecuta si carora, potrivit legii, trebuie sa li se asigure cazare în Bucuresti, iar acest lucru necesita un efort bugetar mai mare.
Am dorit sa aflam unde au decis sa se cazeze noii parlamentari de Mures. Senatorul Corneliu Grosu ne-a spus, înca de când l-am vizitat în prima sa zi de lucru la Bucuresti, ca va sta la hotel si ca este multumit de conditiile oferite. Reprezentantii din Camera Deputatilor au ales sa stea tot la hotel. Vasile Gliga si Doru Opriscan sunt multumiti de conditiile de cazare oferite. “Am ales sa stau la hotel si sunt multumit. Eu nu sunt pretentios. Nu m-am dus la Bucuresti pentru cazare”, a declarat Vasile Gliga. si Toader Stroian sta la hotel. “Am ales sa stau la hotel pentru a nu exista nici un fel de discutii, cel putin nu despre mine. Sunt foarte multumit de conditiile oferite”, a precizat acesta. Petru Basa nu este atât de multumit. “Deocamdata stau la hotel dar camera este improprie din punctul meu de vedere, dar asta este pentru moment”, a precizat alesul muresean.

Conform articolului 40, aliniatul 2 din Statutul deputatilor si senatorilor, parlamentarilor, care nu au domiciliul în municipiul Bucuresti, li se asigura pe durata mandatului cazare gratuita sau, la alegere, în cazul în care nu beneficiaza de cazare gratuita, li se acorda, pe noapte, pe baza de declaratie pe propria raspundere data în conditiile legii, 70% din tariful minim practicat de unitatile hoteliere si care este achitat unui deputat sau senator.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE