Portarul “spaniol” la majorat Sport
  • admin
  • 0 comentarii
  • 64 Vizualizări

Portarul “spaniol” la majorat

p_11_1_22.jpgDesi nu a evoluat in turul campionatului, Adrian Ioan Viciu a stat pe banca de rezerve a FC Municipal in perioada in care Mircea Oltean a fost accidentat. El este revenit la Targu- Mures, din Spania, unde este sub contract cu formatia Cadiz. Motivul pentru care vi-l prezentam in numarul de azi este unul deosebit: azi a ajuns la majorat, implineste 18 ani!
Reporter: Adrian, majoratul ti-l petreci acasa, la echipa orasului. Povesteste-ne despre tine.
Adrian Viciu: Am inceput sa joc la 9 ani, la ASA, cu Aurel Paslaru. La 12 ani am plecat la Dinamo, unde am stat un an si jumatate. A fost greu la internat, eram cel mai mic, stateam cu Cristi Pulhac in camera. Apoi am plecat la Liberty Salonta. De aici am fost convocat la lotul sub 15 ani, apoi la cel sub 16, cu care am efectuat turnee in Slovacia si Olanda. In acea perioada am fost contactat de un impresar spaniol, care m-a dus la o proba la Real Sociedad. Nu s-au inteles la pret si am ajuns la Real Madrid, in coproprietate cu clubul Cadiz, la care am evoluat un an la echipa a doua, compusa din jucatori sub 23 de ani. Am avut apoi o oferta de la Atletico Madrid, cu care am si participat la pregatiri. Rivalii de la Real nu si-au dat acordul, asa ca m-am intors la Cadiz. Acestia deoarece au retrogradat, m-au lasat sa vin pentru un an acasa.
Rep.: Deci mai ai contract cu spaniolii de la Cadiz. Cat vei ramane acasa?
A.V.: Am fost cautat si de Sportul Sudentesc. Ei vor un portar junior in poarta, dar voi ramane cel putin pana la vara. Aici am progresat foarte mult cu domnul Fekete. Nici in Spania nu am progresat atata, asa ca i-am refuzat, sa vad ce se va intampla pana la vara.
Rep.: Practic, cum ai ajuns la Municipal?
A.V.: Impresarul spaniol are o firma de impresariat impreuna cu Tiberiu Petris. Prin intermediul sau am ajuns acasa.
Rep.: In ce masura te afecteaza faptul ca nu joci?
A.V.: Este greu la 17 ani sa-ti gasesti loc intr-o echipa unde sunt doi portari ca Oltean si Botoser. Portarii ajung la maturitate la cel putin 26 de ani. E greu sa ti se dea incredere la varsta mea. Poate ca am gresit si eu ca n-am stat prea mult la o echipa, ca sa-i pot convinge. Pana sa te cunoasca, sa te acomodezi, daca pleci, ai sanse mai mici.
Rep.: Esti totusi abia la inceputul carierei. Dar cum te simti acasa?
A.V.: Oriunde, cat de bine ar fi, nu-i ca acasa. Conditiile devin din ce in ce mai bune, este si multa seriozitate. Acum, avem aproape doua luni sa ne cunoastem mai bine. Publicul, este unul dintre cele mai numeroase din B, dar parca asteptam sa ne incurajeze mai mult.
Rep. Iti urez mult succes in cariera si La multi ani cu ocazia majoratului.
A.V.: Multumesc, sper sa am si eu ocazia sa arat mai mult.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE