Solutii alternative la ZOO Targu Mures Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 47 Vizualizări

Solutii alternative la ZOO Targu Mures

p_6_2_17.jpgIn Romania starea parcurilor este jalnica, motiv ca pe viitor sa ramana doar opt parcuri zoologice regionale, restul urmând a fi desfiintate. Din 41 de gradini zoologice administrate de autoritatile locale, doar 25 au autorizatie de functionare si nici acestea nu respecta în totalitate normele europene de tinere în captivitate a animalelor. În 2007, europenii criticau România pentru legislatia aspra privind spatiile minime alocate speciilor din gradinile zoologice, în cadrul unei întâlniri cu reprezentantii asociatiei europene, European Association of Zoos and Aquaria (EAZA). Autoritatile române invocau însa lipsa banilor si a posibilitatii de a-si largi perimetrul pe terenurile vecine.
Situatie pozitiva la Targu Mures
Daca la nivel national, situatia este ingrijoratoare, Gradina Zoologica din Targu Mures, se mentine in conditii bune, si din prisma gasirii de alternative, pentru o gospodarire cat mai eficienta a resurselor proprii.
“Din fericire, in cazul situatiei Gradinii Zoologice din Targu Mures, nu ne paste nici un pericol. Este iarna, si pentru aceasta perioada noi ne-am pregatit inca din luna august. Este foarte important sa gasim alternative pentru diferite probleme, in special in ceea ce priveste lemnele de foc. In aceasta privinta am pregatit teracotele, care ne-au ajutat foarte mult. Nu au fost nici un fel de restrictie, nici o limitare de gaz, insa noi am apelat la aceasta alternativa din proprie initiativa, care ne-a prins foarte bine in aceasta perioada de iarna”, ne-a declarat Bereczki Baltazar, directorul Gradinii Zoologice din Targu Mures.
Situatia parcurilor zoologice, va fi dezbatuta in adunarea anuala a reprezentantilor Federatiei Gradinilor Zoologice din România impreuna cu cei ai ministerului Mediului. Intrevederea va avea loc in intervalul 22-23 ianuarie, la Brasov, in sala mare a primariei. Normele europene privind parcurile zoologice, precum si gasirea de solutii pentru buna administrare a acestora, in contextul restructurarilor privind organizarea parcurilor zoo, fiind capetele de afis ale intrevederii de la Brasov.
“Sunt probleme la nivel national, deoarece sunt colegi care nu au facut pasul inainte, la ce trebuia sa apara, in ceea ce priveste legislatia europeana si din pacate sunt in dificultate, in ceea ce priveste supravietuirea. Sunt anumite criterii europene care trebuie respectate. Din fericire, o spun din nou, suntem, intr-o situatie pozitiva, fata de celelate parcuri zoologice din tara”, a precizat directorul Gradinii Zoologice din Targu Mures.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE