„Dati-ne indemnizatiile restante!” Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 40 Vizualizări

„Dati-ne indemnizatiile restante!”

cap_97.jpgMii de persoane cu dizabilitati din Târgu-Mures, batjocorite de autoritati. Desi fac parte dintr-o categorie care ar trebui sa fie atent protejata, persoanele cu handicap si familiile acestora sunt obligate sa traiasca de pe o zi pe alta. Motivul? De mai bine de trei luni Primaria Târgu-Mures nu le-a achitat acestora indemnizatiile prevazute de lege. Ramase fara nici o sursa de venit, persoanele cu handicap sunt obligate sa supravietuiasca dupa legea junglei.
Persoanele cu handicap, la capatul rabdarii
„Nu am mai primit banii din luna noiembrie. Nu stiu ce se întâmpla la primarie, am fost de mai multe ori acolo dar nu am reusit sa aflu nimic concret”, a declarat Istvan Jancso, presedintele Asociatiei Handicapatilor Locomotori (AHL) din Târgu-Mures. Acesta s-a declarat extrem de nemultumit de explicatiile primite de edili. „La departamentul de asistenta sociala mi-au spus ca nu stiu care e cauza pentru care nu ne vireaza banii, iar la contabilitate au dat vina pe minister. Una peste alta, noi suntem fara indemnizatie care si asa nu e mare, variaza între 300-400 de lei”, a explicat Istvan Jancso, care acuza primaria ca ascunde adevarul. „Am informatii ca la Reghin plata indemnizatiilor e la zi si atunci ma întreb de ce noi nu ne primim drepturile. Se pare ca nimeni nu se gândeste din ce traim, mai ales acum pe timp de iarna”, a încheiat presedintele AHL Târgu-Mures.
La Reghin da, la Târgu-Mures ba…
Contactati telefonic, reprezentantii primariei Reghin au confirmat ca persoanele cu handicap din „orasul viorilor” si-au primit la timp drepturile. Atât Carmen Railean, sefa departamentului de Asistenta Sociala cât si George Contiu, inspector de resurse umane, au precizat ca persoanele cu handicap si îngrijitorii acestora sunt cu plata la zi. „În data de 13 ianuarie am virat banii pentru luna decembrie catre asistentii personali care îngrijesc persoanele cu handicap. De asemenea, si plata catre persoanele cu handicap este la zi”, a declarat George Contiu.
Responsabilul mass-media din cadrul primariei Târgu-Mures a recunoscut ca exista întârzieri în plata indemnizatiilor, explicând ca banii pe lunile octombrie si noiembrie au fost virati catre persoanele cu handicap. „Potrivit colegilor de la serviciul de asistenta sociala banii au fost virati în urma cu doua zile si în functie de modul în care lucreaza posta speram ca la sfârsitul acestei saptamâni indemnizatiile pe lunile octombrie si noiembrie vor ajunge la beneficiari. Pentru luna decembrie se lucreaza pentru gasirea de solutii, vom încerca sa rezolvam problema în cel mai scurt timp”, a explicat Aurel Trif.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE