Torpi, un club sportiv de mare viitor Sport
  • admin
  • 0 comentarii
  • 479 Vizualizări

Torpi, un club sportiv de mare viitor

p_8_2_22.jpgClubul Torpi Targu- Mures a luat nastere in anul 2007 la initiativa a trei oameni de sport: Sorin Moldovan, presedinte, Alexandru Kardos si Cristian Porav. A pornit la drum cu trei sectii: volei, karting si polo. Daca despre sectia de volei s-a mai vorbit, ea activand in premiera pe prima scena a voleiului masculin, avand ca obiectiv pentru acest prim an ramanerea in primul esalon, pentru a cunoaste si celelate sectii am luat legatura cu presedintele clubului, Sorin Moldovan. Am aflat astfel ca sectia cu perspective mai mari este cea de karting, care este afiliata la Federatia Romana de Automobilism si Karting. Este un sport costisitor, care necesita masini, piste pentru pregatire, deplasari si alte cheltuieli. Datorita eforturilor fondatorilor si a antrenorului Demeny Istvan, se afla pe locul patru in Campionatul National. ”Sunt doua campionate, unul mai “inchis”, al lui Sechelariu si Tariceanu. In celalalt, avem locuri bune la 100 seniori, juniori si Mobre, unde avem mai multe locuri I. Antrenamentele le facem la Sancrai sau pe cartodromurile de la Cluj sau Sibiu. Avem un lot de 16 copii talentati, unii chiar convocati la loturile nationale”, a declarat Sorin Moldovan.
Echipa de polo juniori, este inscrisa deja in campionatul divizionar. Se organizeaza in colaborare cu antrenorii de la inot selectii, copii interesatI fiind indrumati de la o sectie la alta, in functie de aptitudinile fiecaruia. ”Facem saptamanal deplasari la Cluj pentru pregatiri, chiar daca la bazinul Mircea Birau ni s-a oferit un culoar. Acolo avem tot sprijinul, bazin cu porti, halate si tot de ce avem nevoie, fara sa platim. Acasa nu putem intra cu mingea in bazin. Toata lumea este interesata de reinfiintarea echipei de polo din Targu- Mures”, a mai adaugat presedintele clubului.
Clubul se bazeaza in special pe efortul fondatorilor si se spera ca in vara sa poata organiza un turneu de polo in bazinul de la Week-end. Daca vor fi respectate promisiunile, in curand vor fi mai multe piscine, in care sa-si poata desfasura activitatea si in anotimpul rece, fara sa apeleze la bunavointa altora, de pe alte meleaguri. In oras mai sunt multi dintre cei care reprezentau cu cinste poloul muresean, dispusi chiar la 40 de ani sa intre in bazin, dupa cum afirma Sorin Moldovan. De destinele aceste sectii se ocupa tot un fost poloist, Razvan Paltineanu.
In cadrul clubului a aparut si o sectie de fotbal pentru copii, de care se ocupa antrenorul Tiberiu Gabor, fost component al ASA-ului. Sectia urmareste performanta, avand deocamdata doar doua grupe, urmand ca cei mai talentati sa fie promovati la grupa cu care se urmareste performanta, celalti ramanand in cadrul clubului, la sperante.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE