“Pregatirea sportivilor este gratuita, cu personal de specialitate” Sport
  • admin
  • 0 comentarii
  • 35 Vizualizări

“Pregatirea sportivilor este gratuita, cu personal de specialitate”

p_8_18.jpgPana acum mai bine de zece ani, Liceul cu Program Sportiv si Clubul Sportiv Scolar functionau sub aceeasi tutela, fiind o singura institutie. Din anul 1998, cele doua s-au despartit, chiar daca impart acelasi spatiu din punct de vedere administrativ. La conducerea Clubului Sportiv Scolar a revenit din acest an Albertini Zoltan.

Reporter: Domnule Albertini, ati ajuns din nou la conducerea clubului. Cum considerati situatia actuala?
Albertini Zoltan: Situatia este chiar buna. Clubul, cu cele opt sectii a functionat si va functiona in continuare. Fiecare si-a facut treaba, stie ce are de facut. In concluzie, s-a lucrat bine.
Rep.: Cum vedeti viitorul CSS?
A.Z.: Odata cu reinfiintarea Ministerului Sporturilor, sper ca se va ajunge la o colaborare mai buna cu Ministerului Invatamantului. Unii folosesc copii din invatamant, cer rezultate, dar nu investesc in copii, ceilalti investesc, dar nu au competitii proprii. O colaborare ar fi numai benefica sportului.
Rep.: Cum colaborati cu cei care conduc sectiile?
A.Z.: Toti sunt mai vechi colaboratori, lucram de mult timp impreuna. Se ocupa fiecare in domeniul sau de selectie si pregatire. In comparatie cu cluburile particulare, noi suntem bugetari, avem sprijin din partea conducerii, astfel incat pregatirea sportivilor este gratuita, cu personal de specialitate. Am putut efectua si un cantonament la Sovata, cu participarea a peste 50 de sportivi. Stim ca cei mai buni sponsori sunt parintii, care fac sacrificii pentru copiii lor. Sunt cazuri cand mai ajuta si ei, la nevoie. Mai avem si varianta sponsorilor.
Rep.: Aveti la toate cele opt ramuri antrenori specializati?
A.Z.: Da, multi sunt antrenori cu state vechi, fosti sportivi, unii inca activi, care se ocupa si de pregatirea copiiilor.
Rep.: Acesta nu poate fi un impediment?
A.Z.: Avand in vedere statutul multor cluburi, care nu pot avea contracte cu sportivi la varsta junioratului, este nevoie de dubla legitimare pentru copiii de la cluburi scolare. Se gasesc solutii pentru inlocuirea celor care pot fi angrenati in copetitii, ca sportivi.
Rep.: Va satisface baza materiala pe care o aveti la dispozitie?
A.Z.: In mare parte, da. Fata de multe alte centre, noi avem sali proprii, unde nu trebuie sa platim.
Rep.: Ce ne puteti spune despre sectia pe care o conduceti?
A.Z.: Pana in 1990 m-am ocupat de hocheiul pe gheata. De cand n-am mai avut patinoar, m-am apucat de cel pe iarba. Acum, se pare ca vom avea din nou hochei pe gheata, odata cu terminarea patinoarului.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE