Elevii de la Colegiul “Unirea” interesati de culturi straine Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 53 Vizualizări

Elevii de la Colegiul “Unirea” interesati de culturi straine

p_11_1_28.jpgOra de engleza cu ceai si prajiturele
De doi ani încoace, catedra de limba engleza a Colegiului National „Unirea “ organizeaza lunar o întâlnire cu elevii claselor de bilingv engleza. Într-o atmosfera degajata, cu ceai si prajiturele englezesti, elevii îsi îmbogatesc cunostintele despre cultura si civilizatia britanica. Ideea le-a venit elevelor Sandra Daroczi si Corina Câmpian, coordonate de profesoara Ileana Aftenie. Tema acestei editii a fost una mai speciala, având în vedere ca activitatea s-a desfasurat pe parcursul zilelor Colegiului. Cu aceasta ocazie, s-au prezentat imagini si filmulete despre Scotia. Invitatii au fost încântati, având posibilitatea sa participe activ la discutii. “E o bucurie sa vezi tinerii interesati de cultura britanica. Dorinta mea este ca aceasta traditie sa continue“, a declarat Ileana Aftenie, profesor coordonator.

Budismul în tara ciresilor înfloriti
Sâmbata, 24 ianuarie, Teatrul „Ariel “ a fost gazda unei alte seri culturale. De aceasta data, s-a prezentat budismul japonez. Initiatoarea acestui proiect, profesoara Beatrice Budea desfasoara în cadrul Colegiului National « Unirea » unicul curs optional de cultura si civilizatie japoneza din judet. Budismul în Japonia, genericul sub care s-a derulat activitatea, a atras numerosi iubitori ai tarii Soarelui-Rasare. Programul a fost unul interactiv, dând posibilitatea spectatorilor sa-si satifaca curiozitatile.   
Reporter: Cine mai e astazi interesat de Japonia?
Beatrice Budea: Spre surprinderea dumneavoastra, chiar sunt multi interesati de Japonia. Elevii care vin la cursul de japoneza nu fac asta doar pentru o medie în plus. Din pacate trebuie sa se desfasoare ca o ora normala; însa cunostiintele ramân.
Reporter: Ati pus mult accent pe religia budista. Prozelitism sau doar o chestiune culturala?
Beatrice Budea: Gurile rele ar putea interpreta asta ca fiind prozelitism. Eu nu am facut altceva decât sa îmbogatesc cunostintele elevilor mei. În niciun caz prozelitism.
Reporter: Ce are budismul si nu are crestinsmul?
Beatrice Budea: Sunt doua religii diferite. Nu as putea sa le compar. Ambele duc la mântuire.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE