Centrul Militar recruteaza soldati Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 403 Vizualizări

Centrul Militar recruteaza soldati

p_0d876c.jpgDatorita faptului ca din 26 ianuarie au inceput activitatile de inscriere pentru selectie si admitere la colegiile militare i-am facut o vizita sefului Biroului de Informare-Recrutare din cadrul Centrului Militar Judetean Mures, maior Cristian Cioba.
Reporter: Ce activitati ati mai intreprins de la ultima noastra intalnire de la Targul de Cariere?
Cristian Cioba: De la ultima noastra intalnire, de la Targul de Cariere organizat la Teatrul National, eveniment la care am tinut sa participam si noi, avand in vedere ca reprezentam institutia militara, am incercat sa aducem la cunostinta tinerilor din judetul Mures, posibilitatile angajarii in armata romana, ca si soldati gradati militar. In urma mediatizarii activitatilor noastre de recrutare a tinerilor pentru posturile vacante de soldati voluntari angajati pentru prima serie din anul 2009, am finalizat o serie care a inceput programul de pregatire in data de 5 ianuarie 2009.
Rep: Cati tineri au optat pentru o cariera militara in luna noiembrie?
C.C.:S-au interesat foarte multe persoane la sediul biroului nostru pentru 230 de tineri am intocmit fisa de contact si fisa de examinare medicala cu care acesti sau prezentat la spitalul militar din Cluj Napoca. Dintre cei 230 de tineri doar 149 au finalizat dosarul de candidat, ceilalti au fost respinsi din punct de vedere medical sau si-au gasit o alta slujba pe parcursul lunii noiembrie si au renuntat la aceasta optiune. Cei 149 de tineri au fost planificati pentru sustinerea probelor de selectie eliminatorii. Acestia au sustinut doua tipuri de testari, psihologica si testarea potentialului fizic, in luna decembrie la Centrul Zonal de Selectie si Orientare Alba-Iulia, iar in urma probelor de selectii au fost declarati admisi 79 de tineri. Acestia au obtinut un punctaj in baza timpilor realizati in special la testarea potentialului fizic care a intrat in calculul punctajului final de departajare a lor pe locuri. Pentru judetul Mures am avut pentru aceasta serie 78 de locuri.Dintre acestea 60 de locuri prevazute pentru tineri care au efectuat stagiul militar si 18 locuri pentru tineri fara stagiul militar.
Rep:Cu ce nivel de salarizare pornesc noii angajati?
C.C.: Gradatii voluntari beneficeaza de solda de grad, solda de functie, pe langa aceasta mai beneficeaza si de hrana gratuita conform legii. Venitul lunar al unui gradat voluntar este in jur de 1.300 de lei cu variatii mici in functie de unitate.
Rep: Din 26 ianuarie ati inceput o noua serie de recrutari pentru tinerii care vor sa imbratiseze o cariera militara?
C.C.: Pe langa aceste recrutari pentru locurile vacante din armata romana din luna martie, desfasuram si activitatea de promovare a institutilor militare de invatamant in scolile generale, gimnazii, respectiv liceele judetului Mures. Avand ca scop de a aduce la cunostinta elevilor posibilitatea de a opta pentru un colegiu militar liceal respectiv pentru tinerii liceeni sa opteze pentru una din institutile miltare din invatamantul universitar.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE