Ioan Vass, slefuitorul de talentele baschetbalistice din „orasul viorilor” Sport
  • admin
  • 0 comentarii
  • 53 Vizualizări

Ioan Vass, slefuitorul de talentele baschetbalistice din „orasul viorilor”

p_11_1_31.jpgIoan Vass lucreaza ca si coordonator de baschet în cadrul Grupului Sportiv scolar Reghin, care apartine de Grupul Scolar „Lucian Blaga” si profeseaza ca profesor de sport de mai bine de 30 de ani. Momentan antreneaza echipele de baschet junioare fete II U16 si echipa de mini-baschet generatia 97-98. L-am gasit fericit dupa o victorie din campionatul Republican National al României de baschet disputat acasa la Reghin de fetele de la U16, care au câstigat cu 95-57 în fata echipei din Târgu-Secuiesc.

Reporter: Echipa de junioare II U16 ocupa locul 16 în clasamentul national?
Ioan Vass: Da, este adevarat, vom juca calificarea pentru semifinala si de ce nu, pentru finala. Sa nu uitam ca aceasta echipa în ultimii cinci ani tot timpul a fost medaliata campionatelor nationale, la baby baschet, mini-baschet si junioare III si anul acesta trebuie sa confirme la junioare II. Deocamdata avem doua meciuri disputate din care cel de azi este prima victorie dupa înfrângerea de la Râmnicu-Vâlcea din prima etapa. Am avut un joc foarte bun chiar si cu eliminarile pe care le-am avut, din cauza echipei adversare robuste si a meciului dur am câstigat cu 30 de puncte diferenta.
Rep.: Cine va finanteaza si va ofera suport logistic?
I.V.: Clubul Scolar Sportiv ar trebui în mod normal sa fie finantat de Ministerul Educatiei si Cercetarii dar din pacate nefiind club independent, apartinem de Grupul Scolar „Lucian Blaga”. Suntem cam uitati si din acest punct de vedere pot spune cu mâna pe inima ca în ultimii cinci ani noi nu am primit aproape nimic de la Minister, în afara salariilor profesorilor. Au fost putini bani pentru materiale sportive, echipament si mingi, dar sume nesemnificative. În rest, Consiliul Local Reghin ne-a mai sprijinit si pot sa le multumesc ca au avut cât de cât grija de noi, desi la minimul de supravietuire. Pot sa spun ca nu am bani suficienti pentru competitii amicale, jocuri de pregatire, echipament si nu mai vorbesc de sala de sport si de instalatii care lasa mult de dorit.      
Rep.: Mai exista oameni care sponsorizeaza baschetul?
I.V.: Pot sa spun ca noi suntem în criza de vreo sase ani, la limita de supravietuire. În prima faza am avut alocati de la Consiliul Local 250 de milioane de lei vechi pentru competitii si am avut o finala jucata la Bucuresti anul trecut. Am avut o echipa de jucatoare U 14 care au jucat la categorie mai mica si am avut 42 de jocuri fara înfrângere pâna la finala, unde am fost furati si umiliti de arbitri sa nu ajungem la medalii. Am terminat pe locul sapte. Financiar a fost un efort deosebit, numai etapa finala ne-a costat 7.000 de lei, cu toate ca transportul l-am facut cu trenul dus întors la clasa a-II-a cu reducere la elevi, am dormit la internat si am servit masa la cantina.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE