Nevoile sociale ale judetului grupate intr-o harta Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 119 Vizualizări

Nevoile sociale ale judetului grupate intr-o harta

p_7_2_3738ca.jpg

Initiatorii proiectului pilot, la nivel national, Harta sociala a judetului Mures au desemnat institutul de cercetare care va identifica nevoile sociale din judet prin identificarea grupurilor de beneficiari existenti sau potentiali pe zone geografice.
Proiectul, ce se va derula in perioada aprilie 2009-noiembrie 2010, a fost initiat de Fundatia Alpha Transilvana in parteneriat cu Consiliul Judetean Mures si Directia Generala pentru Asistenta Sociala si Protectia Copilului Mures si va fi finantat de Guvernele Islandei, Principatului Liechtenstein si Norvegiei, prin Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European (SEE) cu 62,200 euro, valoare care reprezinta 86,15% din totalul proiectului. Grupul de initiativa este format din 15 membrii reprezentanti ai institutiilor publice si ONG-urilor. „Scopul initiativei este de a realiza o harta a nevoilor sociale si a ofertei de servicii sociale la nivelul judetului Mures, harta care sa conduca la dezvoltarea unor politici sociale pentru a facilita accesul echitabil la aceste servicii pentru grupurile vulnerabile de pe tot teritoriul judetului. Aceasta initiativa este primul proiect pilot care isi propune stabilirea unei strategii de dezvoltare în sectorul social în judetul Mures, pornind de la analiza nevoilor existente în comunitate si prioritizându-le, în opozitie cu practicile actuale în care strategiile în domeniul social sunt stabilite dupa alte criterii”, a declarat Andreia Moraru, directorul Fundatiei Alpha Transilvana.
Licitatia pentru realizarea acestei harti a castigat-o institutul de cercetare Gallus Romania SA. „Institutul a inceput realizarea studiului sociologic care pe durata a sase luni are ca obiective, pe de o parte, identificarea serviciilor sociale existente, a regiunii in care presteaza si a furnizorilor de servicii sociale din judet prin identificarea grupurilor de beneficiari existenti sau potentiali pe zone geografice”, a adaugat Andreia Moraru. Potrivit conducerii Alpha Transilvana, realizarea hartii este un prim pas pentru a pune bazele finantarii si dezvoltarii serviciilor sociale in functie de nevoile din comunitate, un prim demers pentru luarea in considerare a dreptului de a beneficia de servicii sociale pentru toate categoriile de persoane aflate in nevoie, indiferent de zona de domiciliu.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE