Eugen Istodor isi prezinta experienta Rahova la Teatru 74 Cultură
  • admin
  • 0 comentarii
  • 59 Vizualizări

Eugen Istodor isi prezinta experienta Rahova la Teatru 74

p_ba98d4.jpgConferintele Cetatii, organizate de Teatru 74 Targu-Mures, debuteaza in acest an cu un invitat de seama, in persoana publicistului Eugen Istodor, cunosct maestru al condeiului jurnalistic, membru al familiei Academiei Catavencu. Astfel, duminica, 31 ianuarie, reputatul publicist va fi prezent in cafeneaua Teatrului 74, unde va dialoga cu cei prezenti pe tema “Idei fixe in societatea romaneasca. Dupa 20 de ani”. Cu acest prilej, Eugen Istodor isi va prezenta cele trei carti ale sale, aparute la Editura Polirom si anume “Cartea vietii mele. Sulea 31, N3, sc 2. Cu ocazia comunismului” , “Vietasii de pe Rahova” precum si “Dictionarul ideilor fixe. Dupa 20 de ani”.

De la carte la teatru
Legatura cu Teatrul 74 se rezuma si la teatru, una din productiile Teatrului 74 avand ca numitor comun chiar cartea semnata de Eugen Istodor, “Vietasii de pe Rahova”, spectacol care va putea fi urmarit pe scena Teatrului 74, dupa dialogul dintre publicist si cei prezenti. “Ca sa ajung la Targu-Mures, sa fiu bagat in seama aici, a trebuit sa “stau” trei ani de zile in puscaria Rahova, si dupa aceasta “detentie” mai mult sau mai putin placuta, am scris o carte, care s-a transformat intr-o piesa de teatru, intr-un lung monolog, preluat de catre cei de la Teatru 74 si asa a fost posibil sa ajung la Targu-Mures. S-au mai gandit unii, dar este prima piesa de teatru care iese dintr-o carte de-a mea, preluata de cei de la Teatru 74, ceea ce un curaj, pe de-o parte si o bucurie pentru mine”, ne-a declarat Eugen Istodor.
Volumul “Vietasii de pe Rahova” a avut parte de o lansare inedita, chiar la “renumitul” penitenciar bucurestean, de unde autorul a cules esenta cartii, motive in plus pentru targumureseni de a fi prezenti la intalnirea cu Eugen Istodor, precum si pentru a vedea spectacolul Teatrului 74.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE