IUBCvT, sansa copiilor cu malformatii congenitale cardiace Sanatate
  • admin
  • 0 comentarii
  • 76 Vizualizări

IUBCvT, sansa copiilor cu malformatii congenitale cardiace

p_9_2_026b13.jpg
Peste 400 de copii cu malformatii congenitale cardiace sunt in evidenta Institutului de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare si Transplant Targu-Mures pentru interventii chirurgicale.
Printre ei se afla si Gheorghe Florin Mangaru, un baietel de patru ani si jumatate, diagnosticat cu tetralogie fallot la Bucuresti. La nastere, copilul avea o vena infundata la inima, problemele incepand de la varsta de cinci luni. Dupa mai multe plimbari pe la diferite spitale din tara, mama copilului, Liliana Mangaru, a ales sa vina la Targu-Mures. “Acum doi ani de zile am venit la Targu-Mures. Dar copilul a avut o infectie si m-au trimis acasa. Dupa ce am tratat infectia am venit din nou si l-au operat anul trecut in ianuarie. Acum urmeaza operatie recuperatoare”, a povestit mama lui Florin. Aceasta se afla de doua luni si jumatate cu copilul in spital, asteptand operatia salvatoare. “De doua luni jumate stau in spital, am cheltuit multi bani. Nici operatia nu stiu daca mai pot sa o platesc”, s-a plans mama copilului. Insa au primit si vesti bune. Saptamana aceasta, cel mult saptamana viitoare copilul va fi operat.  

20 de interventii chirurgicale in 2010
Chiar daca situatia financiara a institutului este una precara, medicii incearca sa se tina de programare. „Peste 400 de copii cu malformatii congenitale sunt in evidenta noastra. Multi dintre ei sunt cu indicatia chirurgicala stabilita si sunt programati pentru corectie. Insa nu ne putem tine mereu de aceasta programare. Sunt doua categorii de copii. In ghilimele, cei care pot sa astepte si urgentele neonatale care nu pot sa astepte”, a declarat  conf. dr. Horatiu Suciu, seful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculara II Adulti si Copii din cadrul IUBCvT Targu-Mures.
In primele zile ale anului au fost realizate deja 20 de interventii, iar
anul trecut, au fost realizate 360 de interventii chirurgicale la copii. “Marea majoritatea au fost nou nascuti si sugari mici. Se observa o crestere a numarului de patologii complexele, a numarului de nou nascuti ce vin din toate colturile tarii. Din pacate am ramas unicul centru care efectueaza astfel de interventii la nivelul si numarul de interventii necesar”, a mai adaugat dr. Horatiu Suciu.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE