Primaria din Ogra ocolita de datorii Business
  • admin
  • 0 comentarii
  • 40 Vizualizări

Primaria din Ogra ocolita de datorii

p_5_2_22b5b8.jpg

Anul 2010 este asteptat de comuna Ogra sa aduca finalizarea lucrarilor la podul de peste raul Mures, prilej pentru care am discutat cu primarul comunei, Ioan Meghesan, care ne-a impartasit gandurile sale legate de anul 2010.

Reporter: Cum intra primaria Ogra in 2010?
Ioan Meghesan: Destul de rau, deoarece inca nu avem nici o promisiune legate finantari. Avem doua obiective in constructie care se degradeaza pe zi ce trece. In primul rand podul peste Mures, a carui constructie s-a inceput in anul 2006. S-au intrerupt lucrarile in 2008, este dat in folosinta, dar este un mare pericol, deoarece nu are montat parapetii necesari. Valoarea lucrarilor era de 40 de miliarde de lei vechi, dupa care s-a suplimenta cu un miliard jumate. Podul este terminat in proportie de 90%. Am solicitat in repetate randuri, anul trecut de patru ori si in acest an inca o data, sa primim ultima transa de 560.000 de lei, pentru terminarea lucrarilor. Macar daca am primi un miliard jumate, pentru montarea parapetilor, a balustradelor, deoarece exista un pericol de accidente.
Rep.: Ce alte proiecte mai aveti?
I.M.: De asemenea, am inceput lucrarile la parterul scolii si la o gradinita, pe care am reusit sa o acoperim pentru a nu se degrada peretii, lucrarea fiind finalizata in proportie de 45 %. Avem in vedere si repararea drumurilor comunale pe o distanta de 17 kilometri, care s-au degradat total in ultima perioada. Aici ma refer la pietruirea lor, deoaree nu ne gandim noi la asfaltare. Drumurile vizate sunt Ogra-Vaideiu, Ogra-Giulus si Ogra-Lascud.
Rep.: Cum vedeti bugetul pentru 2010?
I.M.: Venituri proprii avem putine, dar marea noastra bucurie este faptul ca nu avem datorii. Stiu de alte primarii care au astfel de datorii, dar noi ne-am limitat doar la cat ne ajungea plapuma. Astfel, tot ce primim putem sa folosim pentru derularea anumitor proiecte, nefiind nevoiti de a directiona banii pentru anumite datorii.
Rep.: Sunteti optimist pentru acest an?
I.M.: Nu pot sa spun ca va fi o tragedie anul 2010. Banuiesc ca cei care decid nu ne vor lasa sa murim. Vom merge la limita subzistentei. Criza cred ca va mai dura pana catre toamna, dupa care sper ca totul sa revina la normal.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE