Home / Meniu Principal / Știri / Comunitare / Evaluarea imobilului în cazul executărilor silite

Evaluarea imobilului în cazul executărilor silite

Dacă se ajunge în situaţia executării silite, se face o evaluare de piaţă a imobilului, iar preţul de pornire a licitaţiei este cu 25% mai mic decât cel de evaluare. În cazul în care imobilul respectiv nu se vinde la prima licitaţie, din lipsă de oferte, se organizează alta, în cadrul căreia preţul de pornire se mai diminuează. „De cele mai multe ori, cei care sunt executaţi refuză să părăsească locuinţa, ceea ce înseamnă că noul proprietar va plăti şi costuri de evacuare. Prin urmare, este tentat din start să ceară un preţ mult mai mic, aşa încât, cu cheltuielile ulterioare, să poată ajunge la o sumă convenabilă“, precizează un executor citat de imobiliare.net, care explică faptul că, atunci când clientul vinde singur imobilul, cumpărătorul are garanţia că procedura va decurge fără dificultăţile ce intervin în cazul executărilor silite.
Asta înseamnă că restanţierii care ajung în situaţia de a fi executaţi silit de bancă şi care încearcă să-şi vândă singuri locuinţele pot obţine un preţ cu 10-20% mai mare decât cel obţinut de bancă la licitaţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Furt de gaze naturale. Vezi câte cazuri au fost în Mureş!

E.ON Gaz Distribuţie a depistat, în 2013, circa 1.500 de cazuri de consum fraudulos de …