Pensionarii dau Guvernul în judecata Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 57 Vizualizări

Pensionarii dau Guvernul în judecata

p_7_2_2443b3.jpgConsiliul National al Federatiei Nationale a Pensionarilor din România (FNPR) a anuntat, ieri, ca da în judecata Guvernul pentru nerespectarea Legii nr. 250/2007, potrivit caruia valoarea punctului de pensie reprezenta 45 de procente din salariul mediu brut pe economie, a anuntat Preda Nedelcu, presedintele FNPR.
Potrivit acestuia, Legea nr. 250/2007 a fost aplicata pâna în aprilie 2009, luna în care punctul de pensie a fost redus la 42% din salariul mediu brut pe economie, pentru ca în octombrie sa creasca la 43,2%. ”Nu acceptam propunerea primului-ministru de înghetare a pensiilor pe anul 2010. Solicitam cel putin indexarea acestora cu coeficientul inflatiei. În nicio tara, pe perioada crizei, pensiile nu au fost înghetate sau micsorate”, a sustinut Preda.
Aflat într-o sedinta, Ioan Hasasiu, liderul Sindicatului Pensionarilor din Judetul Mures a salutat decizia FNPR, spunând ca are la baza initiativa pensionarilor din Mures. “E o decizie foarte buna despre care afirm cu mândrie ca a pornit de la noi din judet. E propunereapensionarilor din Mures”, a declarat Ioan Hasasiu.
Printre solicitarile pensionarilor se numara aplicarea Legii 218/2008 privind majorarea punctului de pensie pentru grupele speciale de munca I si II, impozituarea graduala a pensiilor, asigurarea fondului necesar pentru aprovizionarea spitalelor cu medicamente si nu în ultimul rând mentinerea în Legea unitara a pensiilor a valorii punctului de pensie la 45% din salariul mediu brut pe economie.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE