Energomur someaza asociatiile de proprietari datoare Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 41 Vizualizări

Energomur someaza asociatiile de proprietari datoare

p_3_2_9dd2cb.jpg
Daca nu-si vor achita datoriile la furnizorul de energie termica in termen de sapte zile de la primirea somatiei, targumuresenii care au datorii la Energomur risca sa ramana fara apa calda si incalzire in toiul iernii. Afirmatia vine de la purtatorul de cuvant al Energomur, Bota Edit, care a precizat ca in prezent exista 14 asociatii cu datorii mari. “Luni (n.r.-astazi) se vor trimite somatii la asociatiile cu cele mai mari datorii, iar daca in termen de sapte zile nu se fac demersuri pentru efectuarea platilor, acestia ar putea risca sa ramana fara apa calda. Vineri vom avea o sedinta in care se va decide mai exact ce se va face ”, a declarat Bota Edit. In prezent, datoria asociatiilor de proprietari si a agentilor economici catre Energomur este de 5.350.000 de lei, suma acumulata de circa 20% din totalul consumatorilor deserviti de furnizorul de energie termica. “Intotdeauna sunt somati clientii cand nu respecta termenul legal de plata. In prezent 33 de asociatii de proprietari sunt actionati in judecata pentru datoriile acumulate”, a atras atentia Edit Bota.  
Printre asociatiile de proprietari cu cele mai mari datorii se numara asociatiile 107, 7, 291, 256, 69, 575, 980, 851, 852, 853, 855, 856, 743 si 1141.

Plati mai mici cu Conventia individuala de facturare
Pentru reducerea datoriilor acumulate, Energomur a propus conducerii acestor asociatii sa incheie conventii individuale de facturare, conventii de sistare pentru apartamentele care au datorii si esalonarea datoriilor pe maxim patru luni. “În cazul în care nu se dă curs acestor solicitări, societatea poate sista furnizarea apei calde şi a încălzirii urmând să reia deservirea după achitarea datoriilor precum şi a unei taxe de reconectare. Datorita acestor datorii neachitate, Energomur are datorii catre furnizorul de gaz şi alte utilitati dar şi executantii lucrarilor de investitii”, a mai spus Bota.
Prin încheierea conventiei individuale proprietarul de apartament va plati pentru apa calda doar atât cât înregistreaza contorul din apartament, fara a plati costuri suplimentare provenite din repartizarea unei cantitati de apa rezultata din diferenta dintre suma contoarelor din apartamente si contorul de pe bransament. „Noi am informat în repetate rânduri asocialtiile si proprietarii apartamentelor despre beneficiile încheierii conventiilor constând în faptul că fiecare proprietar va primi factura cu valoarea propriului consum, va achita doar costurile pentru apa calda masurata în propriul apartament fara alte diferenta. Cel mai important fiind faptul că, în cazul vecinilor rau platnici nu ramâne fara apa calda sau încalzire, sistarea realizându-se doar în apartamentele cu datorii. În prezent facturăm pe baza convenţiilor individuale în noua blocuri pentru 117 apartamente, dar există în derulare încheierea conventiilor pentru încă 100 de apartamente”, a mai spus Edit Bota.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE