Agentiile de turism au scapat de forfetar Business
  • admin
  • 0 comentarii
  • 154 Vizualizări

Agentiile de turism au scapat de forfetar

p_8_1_791e34.jpgPana mai zilele trecute, ideea de a plati impozit forfetar a fost subiect de gandire pentru administratorii agentiilor de turism din Mures. Acum, ei rasufla usurati, deoarece impozitul forfetar nu va mai fi aplicat in acest domeniu de activitate.
O astfel de masura ar fi insemnat falimentul agentiilor mici si mijlocii, dar si a celor recent infiintate. Unii administratori ai agentiilor de turism, spun ca banii ce i-ar fi dat pe impozitul forfetar, i-ar fi folosit pentru achitarea utilitatilor. Administratorul agentiei de turism Maori, inca nu este sigur ca au scapat de forfetar. “Ne bucura dar nu stiu daca a fost acceptata ideea. Ne-ar ajuta foarte mult in perioada asta de criza. A plati in plus pentru stat, inseamna un ban in minus pentru activitatea noastra, mai ales in momentele astea grele, cand nu avem asa multi clienti cum am avut si in anii precedenti, cand se simte ca oamenii nu mai vin in numar asa de mare la agentii sa faca rezervari pentru vacanta. Cu banii care i-am fi dat pe impozitul acela putem plati chiria si alte utilitati, mai ales ca in perioada octombrie-martie este sezon mort”, a declarat Torok Csaba, administratorul agentiei de turism Maori din Targu Mures.

Forfetar egal faliment
“Este foarte bine ca au stopat aceasta idee, pentru ca si asa incasarile sunt foarte mici. Multi merg in vacanta cu masini proprii sau cu autocarul, foarte putini sunt cei care merg cu avionul si, in acest fel nici comisioanele noastre nu sunt asa de mari. Avem mai multe rezervari in perioada verii, dar trebuie si noi sa ne acoperim alte cheltuieli. Daca se baga, poate am fi dat faliment”, este de parere Lutsch Kinga, administrator  agentia de turism Szocs&Co.
Introducerea agenţiilor de turism în categoria firmelor suspectate de evazionism este o eroare, considera administratorul Adonis Travel, Ioan Ceausean. “Evaziunea fiscala nu se gaseste la agentiile de turism ci in alta parte. Este un impozit in plus, sunt bani care nu i se cuvin statului”, a precizat Ceausean. “Este o plata in minus pentru noi, mai ales ca nici profitul nostru nu este unul grozav”, a spus Monica Hancu, administrator Mondo Tours.
Agentia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT) a primit asigurari de la Ministerul Finantelor ca nu se va pune problema introducerii impozitului forfetar la agentiile de turism. In comunicatul transmis de ANAT, se arata ca, “Prin specificul activitatii agentiilor de turism, fiecare client pleaca întotdeauna din agentie cu contract, factura, chitanta si voucher, acestea constituind elementele în baza carora turistul nu ar putea beneficia altfel de cazare, transport aerian, servicii de alimentatie publica. Agentiile de turism detin contracte ferme si au obligatii de plata ferme fata de hotelieri, structuri de alimentatie publică si cazare, precum si fata de companiile aeriene membre. Cu termene fixe si stricte de plata, agentiile de turism se numara printre cele mai disciplinate firme din economia româneasca”.  

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE