Am fost colegi la “Rebreanu” in clasa D primara Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 30 Vizualizări

Am fost colegi la “Rebreanu” in clasa D primara

p_9e4a5e.jpgS-a raspandit cu repeziciune vestea sosirii noastre in Gimnaziul “Liviu Rebreanu” din Targu-Mures pentru realizarea unui reportaj cu elevii claselor primare. La etajul unu din cladirea galbena, pe a carui frontispiciu sta scris ”Veniti sa luati lumina” am gasit o clasa de copii zglobii, elevii din I.D. La catedra: Tot Hajnal. “De ce am ales aceasta meserie? Buna intrebare!,” astfel incepe invatatoare povestea celor 18 de ani de la absolvire. “Dupa bacalaureatul pe care l-am luat la Liceul Bolyai, am urmat facultatea de chimie de la Universitatea din Iasi. Am obtinut diploma de inginer chimist, am fost ultima promotie din ’89 care a mai fost repartizata, la Carei. Intamplarea a facut ca locuind aproape de o scoala sa prind gustul…Apoi am terminat si pedagogia astfel ca am deja noua ani la aceasta scoala,” spune ea zambind. Fiica de profesoara, Hajnal nu prea a avut amintiri de neuitat pe  vremea ei din perioada celor patru ani de scoala, tocmai de aceea se straduieste acum sa ofere acestor copii pe langa “lumina” si atmosfera si dragostea de care au nevoie prichindeii.
“Zambaretul” este o papusa de carpa, simpatica si simpla care in urma tragerii la sorti ajunge zilnic cand la unul, cand la altul ca sa mearga cu el acasa. Azi Brighi are grija de papusa, dupa cum se vede si intr-o poza. Entuziasmati din cale afara pentru aparitia lor in ziar, copiii se intrec in denumirea meseriilor. “Recunosc ca intrebarea aceasta a fost ceva nou pentru noi, aflu si eu lucruri interesante despre ei!”, constata invatatoarea. Iar copiii, ca peste tot in lumea asta se viseaza ba politisti, ba soferi, dar nu ma mai surprinde nici dorinta unuia de a deveni presedintele tarii! “Vreau sa ma fac presedinte pentru ca imi place sa ordon”, recunoaste Orban Csaba. Cei doi dracusori ai clasei, Rolland si Jozsef vor sa se faca pompieri. Avar, un baitel blond carliontat, intruchiparea Micului print (St. Exupery) se viseaza mecanic auto pentru ca ii plac masinile si din vorba in vorba inteleg ca nu e vorba doar de probleme legate de consumul de benzina, el ar vrea de fapt sa construiasca masni…
Surpirnzator, majoritatea copiilor vor sa salveze lumea, tara, planeta, sa ajute oamenii, indiferent din ce postura: coafeza, profesor, invatatoare, detectiv, stomatolog sau doctorita!

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE