Metalurgica Reghin iese de sub monitorizarea AVAS Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 66 Vizualizări

Metalurgica Reghin iese de sub monitorizarea AVAS

p_4_2_46511b.jpgAutoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a decis ca societatea Metalurgica Reghin si-a finalizat programul de restructurare si a încetat monitorizarea masurilor aplicate în acest sens, potrivit unui comunicat postat pe site-ul www.avas.gov.ro. “Programul de restructurare la aceasta societate comerciala a inclus patru tipuri de masuri, respectiv masuri privind restructurarea organizatorica si tehnologica, restructurarea de mediu si restructurarea financiara. Programul a fost asumat pe perioada 2004 – 2008”, se arata în document.
Potrivit comunicatului, ajutorul de stat acordat SC Metalurgica Reghin a fost autorizat prin Decizia Consiliului Concurentei nr. 143 din 21 iunie 2006, în baza unui program de restructurare asumat de societate si de cumparator. “Odata cu autorizarea ajutorului de stat pentru restructurare, Consiliul Concurentei a impus urmatoarele restrictii: societatea este obligata sa implementeze în totalitate programul de restructurare, îsi va reduce capacitatile de productie pâna în anul 2009 conform programului de restructurare asumat si nu va comercializa produse siderurgice care se regasesc în Anexa 1 a Regulamentului multisectorial privind ajutorul de stat regional pentru proiecte mari de investitii, cu modificarile si completarile ulterioare, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 165 din 17 martie 2003”, se precizeaza în text.
În urma analizei efectuate, AVAS a constatat ca societatea si-a realizat în totalitate masurile de restructurare prevazute în Programul de restructurare aprobat. “Cu toate acestea, mai sunt de acordat societatii esalonari la plata creantelor fiscale preluate de AVAS în baza OUG nr. 95/2003 reprezentând obligatii, dobânzi si penalitati aferente contributiei la FNUASS. Precizam ca în cuantumul ajutorului de stat nu sunt incluse esalonarile la plata deoarece, conform evaluarii facute de MFP privind ajutorul de stat acordat societatii si adresei MFP, esalonarea la plata nu a fost considerata ajutor de stat”, se mai mentioneaza în comunicat.
Ca urmare, conducerea AVAS a decis încetarea monitorizarii masurilor din Programul de restructurare al SC Metalurgica Reghin, cu exceptia masurii de restructurare financiara în sarcina AVAS de a acorda esalonarea la plata a creantei fiscale preluate de Autoritate de la Fondul National Unic de Asigurari de Sanatate.
SC Metalurgica Reghin a fost privatizata în 2003, prin vânzarea unui pachet de 96,3912% catre SC Lazar SRL Reghin. Activitatea principala a societatii este reprezentata de productia de piese si accesorii auto pentru autovehicule si motoare de autovehicule si de articole turnate din fonta si otel.
Ioan Lazar, directorul general al SC Metalurgica Reghin SA nu a putut fi contactat pâna la încheierea editiei pentru a-si exprima un punct de vedere.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE