Medicina muncii la stat, mai ieftină decât la privat Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 59 Vizualizări

Medicina muncii la stat, mai ieftină decât la privat

3_1_08.jpg
Atât asociaţiile familiale, firmele private sau întreprinderile pot încheia contracte de furnizare de servicii de medicina muncii cu Spitalul Clinic Judeţean Mureş. Conducerea unităţii medicale vine în întâmpinarea angajatorilor cu oferte mai puţin costistoare faţă de cele care se găsesc în sistemul privat.
Serviciile de medicina muncii sunt oferite de Spitalul Clinic Judeţean Mureş prin cabinetele de ambulatoriu de specialitate ale Compartimentului de Medicina muncii a unităţii medicale, unde lucrează cinci medici în sistem de stat. „Aceste servicii, conform legii, se negociază între părţi. Vine o întreprindere şi doreşte servicii de medicina muncii şi se adresează nouă. Şi atunci conducerea spitalului, conducerea secţiei Medicina muncii şi terţul care doreşte serviciul negociem un preţ în funcţie de numărul de angajaţi, de complexitate, de noxe, de tot ce există la acea firmă. Sumele sunt variabile. Este o furnizare de serviciu pentru care firmele plătesc”, a declarat dr. Ladislau Schwartz, directorul medical al Spitalului Clinic Judeţean Mureş.
Prin intermediul contractelor obţinute, conducerea unităţii medicale vizează să aducă noi fonduri pentru acoperirea cheltuielilor cu compartimentul pe partea de resurse umane, clădire, utilităţi. „Noi vrem să punem la punct acest sistem, în sensul în care funcţionarea Compartimentului de Medicina Muncii merge pe bază de raportare a cazului rezolvat către Casa de Pensii. Cazurile care se raportează către Casa de Pensii şi nu sunt validate de aceştia ca boli profesionale, se consideră caz rezolvat în sistem cu Casa de Asigurări de Sănătate”, a explicat Schwartz.

Competiţia naşte oferte avantajoase

Pe piaţa serviciilor de medicina muncii competiţia este dată de numărul tot mai mare al cabinetelor private de medicina muncii, precum şi cele ale medicilor de familie care au competenţe de medicina muncii. Totuşi, preţurile la stat promit a fi mult mai mici, iar gama de servicii medicale completă. „Avantajul este că se pot negocia preţuri mai mici la stat. Fiind public, noi putem merge cu o ofertă mai puţin costisitoare decât în privat, gama de servicii acoperă absolut tot. Avem aparatură cu care să facem controale perodice în cadrul spitalului nostru. Un cabinet privat nu poate să aibă radiologie, laborator să acopere gama serviciilor contractate. Trebuie să subcontracteze cu colaboratorii, iar noi avem totul în sistemul public cu tarifele de la Casa de Asigurări, fără adaos şi fără profit. Se încheie un contract de bază per capita, serviciul de urmărire al unui angajat costă atâta şi în asta intră minimal atât. La trei luni îl verificăm clinic: tensiune, glicemie, iar dacă apar complicaţii în contract se specifică costurile suplimentare ale unor servicii conexe, dar tot la nivel de decontare cu Casa de Asigurări”, a continuat Schwartz.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE