Reguli pentru înscrierea în clasa I Invatamant
  • admin
  • 0 comentarii
  • 57 Vizualizări

Reguli pentru înscrierea în clasa I

12-2_05.jpg
Înscrierile în clasa I încep oficial pe 3 martie dar părinţii au furat deja startul. Inspectoratul şcolar a primit reguli pentru înscrierea elevilor. Şcolile vor afişa numărul claselor disponibile şi vor face campanii publicitare pentru a-şi promova oferta.
În vederea prefigurării cu o mai mare claritate a numărului de elevi care vor începe şcoala în septembrie 2011, Inspectoratatul Şcolar Judeţean (IŞJ) Mureş va informa părinţii asupra necesităţii înscrierii copiilor în clasa I, pe cât posibil până la data de 5 mai 2011, astfel încât să poată fi identificat necesarul real de posturi disponibile pentru mişcarea personalului didactic. Confrom notei remisă de ministerul de resort, această măsură se corelează cu prevederile ordinului ministerial privind calendarul mişcării personalului didactic din învăţământul preuniversitar pentru anul şcolar 2011-2012, conform căruia inspectoratele şcolare vor afişa şi publica lista posturilor catedrelor vacante titularizabile până la data de 31 mai 2011.

Cine are prioritate?

Conform regulilor trimise de minister, IŞJ se va asigura că toate unităţile şcolare, inclusiv liceele care au în structură clasele I-IV, cunosc arondarea străzilor din fiecare localitate şi fiecare unitate şoclară va informa comunitatea locală prin afişare la loc vizibil despre arondarea străzilor. Unităţile de învăţământ au obligaţia înscrierii cu prioritate a copiilor care locuiesc în aria corespunzătoare, iar în limita locurilor rămase libere a celorlalţi solicitanţi. Pentru asigurarea transparenţei procesului de înscriere în clasa I, fiecare unitate şcolară va afişa până la 3 martie 2011 (dată la care va începe procesul de înscriere în clasa I) numărul de clase disponibile, în conformitate cu planul de şcolarizare, iar săptămânal situaţia încrierilor. De asemenea, unităţile şcolare vor răspunde în scris, în timp util, tuturor solicitărilor de înscriere depuse de către părinţi şi vor afişa, până la data de 6 mai 2011, lista copiilor înscrişi în clasa I.

Publicitate

Inspectoratul şcolar va solicita unităţilor de învăţământ graficul înscrierilor şi va iniţia campanii de informare în media locală pentru promovarea calendarului înscrierilor în clasa I. “Au început deja înscrieri, termenul oficial este 3 martie, însă părinţii sunt prevăzători şi cu un an înainte se interesează de şcoală, învăţătoare, mod de înscriere. Nu vor fi probleme, de aceea se face şi această estimare pentru ca apoi în funcţie de necesar se va face şi mişcarea personalului, pentru a asigura numărul de profesori”, a declarat Dumitru Orosan, inspectorul pentru învăţământ primar al IŞJ Mureş.

Conform raportului privind starea învăţământului mureşean în anul şcolar precedent reţeaua unităţilor de învăţământ include 211 şcoli cu clase I-IV, 202 şcoli cu clase I-VIII, inclusiv patru unităţi private. “Nu avem probleme la noi în judeţ cu locurile în clasa I. Toată lumea va fi şcolarizată”, a mai precizat Orosan.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE