Extinderea străzii Tudor Vladimirescu revine în CL Târgu-Mureş Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 121 Vizualizări

Extinderea străzii Tudor Vladimirescu revine în CL Târgu-Mureş

Consiliul Local va aproba în prima şedinţă din acest an indicatorii tehnico-economici privind investiţia “extindere strada Tudor Vladimirescu”, valoare totală (inclusiv TVA): 1.236.281 lei (294.353 euro). În patru luni vor fi realizaţi 257 m de stradă.
În anul 2007 a fost terminată modernizarea străzii Tudor Vladimirescu, în baza proiectului întocmit de SC Dia Stef Management SRL, cu excepţia tronsonului pe malul stâng al pârâului Poklos, cuprins între strada Budai Nagy Antal şi strada Bobâlna. “Acesta nu a fost cuprins în proiectul respectiv, întrucât zona în cauză era ocupată de imobile – curţi sau clădiri, extinse (legal, sau ilegal) pănă la malul Poklos-ului”, explică directorul tehnic al Primăriei, Lucian Racz. Executivul municipiului doreşte şi realizarea acestui tronson de stradă, drept pentru care s-au început demersurile în vederea promovării acestei investiţii. Proiectul prevede realizarea unei străzi de categoria IV. În profil transversal, strada va avea o lăţime de cca. 4,5 m şi o singură pantă spre gurile de scurgere, care vor colecta apa pluvială şi un trotuar de 1,5 m lăţime. Pentru continuitatea circulaţiei cărucioarelor pentru copii şi a persoanelor cu handicap, se vor executa racordări cu planuri înclinate, la trecerile dintre partea carosabilă şi trotuare. Pentru colectarea apelor pluviale şi iluminatul stradal, se va întocmi o altă documentaţie.

Expropieri de 666.000 lei

Conform măsurătorilor topografice, a extraselor de carte funciară şi a evaluărilor făcute de către evaluatorul atestat, Dumitru Legian, pentru realizarea investiţiei sunt afectate 18 gospodării, din care 13 şi-au extins curţile, valoarea totală a exproprierilor ce trebuie făcute, fiind de 666.004,44 lei. Această valoare este cuprinsă în valoarea totală ce va fi supusă aprobării CL (este necesar să fie expropriate patru clădiri şi 703,44 mp de teren).

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE