Borbely Laszlo: „Avem bani pentru ecologizarea batalului Azo” Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 94 Vizualizări

Borbely Laszlo: „Avem bani pentru ecologizarea batalului Azo”

3-3_16.jpgMinistrul Mediului şi Pădurilor din România, Borbely Laszlo, a declarat, ieri, că instituţia pe care o conduce susţine financiar închiderea iazului batal al combinatului Azomureş din Târgu-Mureş. În acest sens, ministrul a spus că există fonduri în valoare de 100 de milioane de euro, care ar putea acoperi suma de 20 de milioane de euro reprezentând costurile de închidere şi ecologizare a iazului batal. „Conform prevederilor autorizaţiei de mediu, până în 2012 combinatul trebuie să închidă şi să ecologizeze batalul.
Proiectul este finalizat şi sunt de acord, dacă condiţiile sunt în regulă, să sprijinim închiderea acestui batal din POS Mediu.
Am înţeles că această închidere e în valoare de circa 20 de milioane de euro, noi avem 100 de milioane de euro pe această axă (POS Mediu – n.a.) şi din 100 avem deocamdată trei proiecte de 44 milioane de euro care sunt finalizate, alte proiecte încă nu sunt şi atunci vom face o listă de priorităţi”, a explicat Borbely Laszlo.
Totodată, ministrul Mediului a arătat că a avut discuţii atât cu reprezentanţii combinatului, cât şi cu cei ai Primăriei Târgu-Mureş şi ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului Mureş în vederea găsirii celei mai optime soluţii. „În urma acestor discuţii, am trimis mesaje către Primărie, Azomureş şi Agenţia pentru Protecţia Mediului să analizeze posibilitatea de a trece batalul în proprietatea Primăriei, cu anumite condiţii. Dacă Primăria şi combinatul se mişcă repede şi pot să rezolve problema între ei, fără a se degreva cineva de aceste responsabilităţi de mediu, suntem de acord să susţinem din POS Mediu închiderea acestui batal”, a afirmat Borbely Laszlo.
Potrivit acestuia, 85% din fondurile POS Mediu sunt asigurate de Uniunea Europeană, 13% de bugetul de stat şi 2% de bugetul local. Până la închiderea ediţiei, conducerea combinatului Azomureş nu şi-a exprimat nicio poziţie oficială vis a vis de declaraţiile ministrului Mediului. Vom reveni.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE