Preparatele naturiste se vor vinde doar la distribuitori autorizaţi Sanatate
  • admin
  • 0 comentarii
  • 84 Vizualizări

Preparatele naturiste se vor vinde doar la distribuitori autorizaţi

10_26.jpg
Medicamentele homeopatice şi preparatele naturiste nu vor dispărea de pe piaţă aşa cum se zvoneşte, dă asigurări dr. Adrian Alecu, medic primar medicină internă, ecografie, homeopatie la Centrul de Medicină Integrativă Lotus Life din Târgu-Mureş şi membru în comitetul director al Societăţii Române de Homeopatie.
Potrivit Directivei Europene privind Medicamentele Tradiţionale din Plante (THMPD), începând cu data de 1 aprilie 2011, toate plantele medicinale şi tratamentele homeopate vor fi interzise în UE, în cazul în care nu vor fi însoţite de certificate speciale de autorizare. ”Medicamentele homeopatice deja sunt înregistrate ca medicament, se încadrează în ceea ce directivele europene solicită şi nu mai există preparate homeopatice înregistrate ca suplimente nutritive. Multe dintre preparatele naturiste sunt înregistrate ca aliment sau supliment nutritiv şi atunci ocolesc într-un fel controalele riguroase ale Ministerului Sănătăţii. Problema aşa zisă, care de fapt nu mi se pare o problemă, ci o rezolvare, este cu preparatele naturiste, preparate din plante, suplimente nutritive, suplimente cu vitamine, minerale”, a declarat dr. Adrian Alecu.
Deşi sunt cunoscute de sute de ani ca plante vindecătoare, preparatele naturiste din plante vor trebui să fie comercializate doar în ambalaje cu etichetă, de producători autorizaţi, astfel încât să avem certitudinea că produsul este sigur. ”S-a solicitat ca încă din 2004 toate aceste preparrate naturiste, chiar dacă sunt folosite de sute şi mii de ani şi sunt foarte bine cunoscute, să se supună unor sisteme riguroase de control ale calităţii şi siguranţei produsului şi din cauza asta s-a oferit acest timp, până în aprilie 2011, pentru a se crea nişte sisteme de control corespunzătoare. Este vorba despre a şti ce cumperi şi a şti ce să te aştepţi de la preparatul acela. Nu e totuna să cumperi o pungă maronie pe care scrie cu carioca ceai de inimă, sau cumperi un preparat ambalat civilizat, într-o cutie cu etichetă, cu termen de valabilitate, produs de către un producător avizat de către Ministerul Sănătăţii sau organismele de profil la care se fac controale sistematice şi care păstreaza un management al calităţii corect”, a mai adăugat dr. Adrian Alecu. Acesta a subliniat că astfel se vor evita punctele de vânzare ale preparatelor naturiste de către persoanele care nu sunt de specialitate şi care le vând ambalate necorespunzător.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE