Reghinul şi-a premiat sportivii la Gala Sportului Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 294 Vizualizări

Reghinul şi-a premiat sportivii la Gala Sportului

12-13_cappppppppppppppppppppppppp.jpg
Casa de cultură „Eugen Nicoară” din Reghin a fost sâmbătă, 22 ianuarie, gazda celei de-a treia ediţii a Galei Sportului Reghinean. Evenimentul a fost organizat de Primăria municipiului Reghin, Consiliul Local reghin, Asociaţia Municipală Reghin, Asociaţia Judeţeană “Sportul pentru toţi” şi Direcţia Judeţeană de Sport.

Manifestarea a debutat cu o expoziţie foto pe temă sportivă, din colecţia fotografilor Kintzel Lajos, Fogarasi Laszlo şi Budai Istvan şi a continuat în sala de spectacole cu Gala Sportului, prezentată de Aurel Raţiu de la Radio Târgu-Mureş care a fost ajutat din partea organizatorilor de Vian Bonţ şi comisia formată din viceprimarul Reghinului Maria Precup, Horaţiu Cioloboc, Kantor-Imre Zoltan preşedintele Asociaţiei Municipale Reghin, Viorel Ganea preşedintele Asociaţiei Sportul pentru Toţi şi Ioan Tothy purtătorul de cuvânt al Primăriei Reghin. Marele absent al galei a fost Vasile Gliga, preşedintele Federaţiei de Dans Sportiv din România. Viceprimarul a salutat participanţii la gală. “Vă mulţumesc că sunteţi prezenţi şi sunt foarte fericită că fac parte din conducerea acestui municipiu care excelează prin profesionalism în toate domeniile, avem foarte mulţi olimpici, avem o viaţă culturală demnă de invidiat la nivel judeţean şi naţional şi nu în ultimul rând avem o activitate sportivă deosebită deşi suntem un oraş mic avem oameni inimoşi care pe parcursul vieţiii lor au adus laude oraşului nostru şi care îşi continuă viaţa pregătind tinerii noştri care sunt mândri că au un asemenea mediu de dezvoltare a potenţialului sportive”, a declarat în deschiderea galei Maria Precup.

Cupe şi premii celor mai buni sportive

Sportivii premiaţi au fost validaţi de o comisie întrunită la nivel municipal, pe echipe şi s-a realizat o listă cu 20 de ramuri sportive. Decernarea de cupe şi diplome a început cu secţiunea “Sportul pentru toţi”, unde au fost premiaţi: Călin Chebuţ de 12 ani pentru rezultate deosebite la handball, antrenorul şi tehnicianul de handbal Călin Borda, Roxana Nagy la atletism, profesorul de educaţie fizică şi sport Elod Bazsa de la Grup Şcolar “Ioan Bojor”, culturistul Florin Dogaru de la CSU Târgu-Mureş laureat cu locul III la Campionatul Naţional de Culturism, baschetbalistul Istvan Faluvegi, care din 2007 este arbitru de baschet în Divizia B a ridicat premiul decernat echipei de baschet Old-Boys care în anul 2010 a câştigat locul III la un turneu internaţional. La secţiunea “Sportul pentru toţi” a fost premiat şi atletul veteran Mihai Gherghel în vârstă de 70 de ani din Gurghiu care deşi este de profesie doctorand în domeniul fundamental al Ştiinţelor Agricole şi Silvice în domeniul Silvicultură specializarea Pedologie şi Staţiuni Forestiere are ca hobby tirul sportiv, baschetul, fotbalul, atletismul şi crossul unde are mai multe performanţe din care amintim doar în 2010: locul III la Crosul Primăverii din Sovata, locul II la Crosul Câmpia Libertăţii de a Blaj, locul I la Crosul “Sfântul Gheorghe” din Baia Mare şi locul I la Crosul Zilelor Reghinene.

Baschetul a fost la înălţime

Gala a continuat cu secţiunea “Echipe” unde au fost premiaţi membrii echipei de baschet Old-Boys din Reghin care a luat fiinţă la începutul anior 1980 şi care îi are în componenţă pe: Bojte Vilmos, Ilie Suciu, Bodo Zoltan, Răzvan Moldovan, Faluveghi Istvan, Szabo Jozsef, Adorjani Zoltan, Ury Csaba, Ury Szabolcs, Biro Ferenc, Nagy Andras şi Nagy Ferencz.
Premierile au continuat cu sportivii de la Sport Kombat 3 Reghin, echipa de tenis de masă compusă din jucătorii: Farkas Gabor, Victor Zidar, Mircea Toncean, Kantor Imre Zotan, Florin Apian şi Toth Laszlo care au promovat în divizia B. Bineînţeles că de la echipe nu puteau lipsi nici campionii la baschet U-14, Juniori 3, de la Gimnaziul “Alexandru Ceuşianu”, formaţii antrenate de Răzvan Moldovan (România U-15, fete) şi Ioan şi Georgeta Vass. La aceeaşi secţiune au fost premiate fetele de la U-14 care au obţinut locul doi la Campionatul Naţional de Baschet desfăşurată în 2010 la Galaţi.

Adriana Boga, locul I în Top 10

Karatista Adriana Boga, legitimată la Clubul Master Karate Do Reghin, antrenată de tatăl ei Ioan Boga, s-a clasat pe locul I în Top 10, după ce a obţinut în 2010 un titlu de vicecampioană mondială pe echipe la Kata în Istambul, o medalie e bronz la kata la individual senioare, titlul de vicecampioană europeană la kumite, U-21 la Graz în Austria şi un loc II la kata individual senioare la Campionatul European din Veneţia. Locul II la secţiunea sport de performanţă a fost ocupat de cuplu de campioni naţionali la secţiunea “10 dansuri categoria 6-9 ani”, Antonia Bacoş şi Paul Cioloca legitimaţi la Clubul sportiv “Dansul Viorilor” Reghin, antrenaţi de Mirona Toncean. Luptătorul Gyori Norbert de doar 21 de ani, campion balcanic în Bosnia Herţegovina, antrenat de Gyori Tiberius, s-a clasat pe locul III, următorul loc a fost adjudecat de karatistul Flaviu Crişan de la Clubul Master Karate Do Reghin vicecampion european la kumite individual la Veneţia. Pe locul V s-a clasat baschetbalista Diana Pop de la echipa Gimnaziului “Alexandru Ceuşianu”, campioană naţională, membră în lotul naţional şi coşgetera turneului, locul VI a fost ocupat de colega ei Andrada Pop vicecampioană la U-14 care totodată face parte şi din lotul naţional al României la U-15. Locul VII a fost ocupat de fundaşul central Cristian Merdariu de la Avântul Reghin, pe locul VIII s-a clasat umaşul lui Alin Romulus Păcurar, Valentin Luca carea a obţinut locul III la Campionatul Naţional de Lupte Libere, locul IX a fost adjudecat de portarul de doar 12 ani Marian Suciu şi pe locul X a fost desemnat atacantul Mădălin Gliga de la CSS Reghin.

Sportivi omagiaţi post mortem

La secţiunea “Post Mortem” au fost omagiaţi: Bartha Jozsef, fost fotbalist şi arbitru în 1954-55 în Divizia A, cu Avântul, decedat anul trecut la 88 de ani, Leorda Dan fost jucător de tenis de masă, decedat în 2008, Ionel Olaru fost portar la echipa de fotbal Metalul Reghin.

Personalităţi sportive premiate

Anul acesta au fost premiaţi 11 sportivi la secţiunea “Personalităţi ale Sportului Reghinean”, printre care antrenorul de fotbal Maksai Moise, fost director la CSS Reghin, Ioan Tărcan arbitru de fotbal, Eugen Mărcuş – fost handbalist actualmente profesor de educaţie fizică, Lukats Gyula – instructor de kyonkusinkai, consilierul UDMR Gyorfi Istvan – pasionat de ciclism şi sporturi de iarnă, Caudiu Bândilă – profesor de educaţie fizică şi specializare în schi, Ioan Ormenişan – veteranul tenisului de câmp reghinean la categoria +50, Budai Barna Lorand – antrenor de fotbal la CSS Reghin, Gabriel Toncean – în calitate de preşedinte al Clubului Sportiv Sebastiano Reghin şi din familia baschetului nu putea lipsi familia Vass, compusă din soţii Ioan şi Georgeta profesori de sport şi antrenori de baschet şi atletism.
La secţiunea “Sportivi reghineni cu rezultate deosebite pe plan intern şi internaţional care activează la alte structuri sportive” au fost premiaţi în lipsa lor: luptătorul K1 Emil Pop pentru rezultatele deosebite în Kickboxingul din Spania, canotoarea Barabaş Eniko Mironcic – campioană europeană în 2010 în Portugalia, Rareş Cojoc şi Katarzyna Kapral – ambii legitimaţi la Clubul “Dansul Viorilor Reghin” care au transformat dansul în artă pură, şahistul Anton Teodor campion naţional la Braşov, juniorul Bogdan Stavilă – legitimat la Clubul Steaua Bucureşti şi fraţii Marius şi Vasile Doczi, ambii luptători mutipli campioni la diferite stiluri printre care amintim locul III la Campionatele Mondiale de Kempo, mixt fight din Antalia-Turcia din 2010.

2010, cel mai bun an sportive

Preşedintele Asociaţiei Municipale Reghin, Kantor-Imre Zoltan, nu a dorit să facă publică suma alocată pentru gală a precizat faptul că deşi e an de criză e pentru prima oară când Primăria Reghin îşi premiază pe bună dreptate elitele sportului pentru prima oară şi în premii nu doar simbolice. “Eu consier că în toată istoria sportului Reghinean nu am avut un an sportiv aşa bun 2010 şi campioni în atât de multe ramuri sportive. Am premiat 34 de sportivi, antrenori, tehnicieni sau personalităţi ale sportului reghinean şi trei echipe la această ediţie a Galei Sportului Reghinean în care ne bucurăm că i-am putut felicita cum se cuvine pe sportivii reghineni cărora putem măcar odată pe an să le arătăm că suntem mândri de ei şi că îi preţuim”, a încheiat Kantor-Imre Zoltan.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE