Educaţia de excelenţă în Şcoala de Iarnă de la „Papiu” Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 44 Vizualizări

Educaţia de excelenţă în Şcoala de Iarnă de la „Papiu”

3-1_31.jpg
Amfiteatrul Colegiului Naţional „Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu-Mureş a găzduit ieri, deschiderea celei de a patra ediţii a Şcolii de iarnă a Educaţiei de Excelenţă, eveniment organizat de Asociaţia IRSCA Gifted Education, în parteneriat Colegiul Naţional „Al. Papiu Ilarian”, Casa Corpului Didactic Mureş şi Universitatea „Dimitrie Cantemir”, alături de sponsorii REEA şi portalul Educatie.inmures.ro.
Evenimentul care se va desfăşura în perioada 1-5 februarie, găzduit de Colegiul „Al. Papiu Ilarian”, îşi propune implementarea unui mediu de învăţare sigur şi flexibil care să-i încurajeze pe elevi, să-şi angajeze abilităţile către cele mai competitive limite posibile.
În deschidere, preşedintele Asociaţiei IRSCA Gifted Education, prof. dr. Florian Colceag, a punctat importanţa respectului reciproc, precum şi nevoia scoaterii în faţă a valorilor, a formării liderilor, dar şi nevoia unui punct de plecare în vederea creării de modele de gândire. De asemenea au fost prezentate modalităţile de aplicare a rezulatelor proiectului cu noua Lege a Educaţiei, prin corelarea scrierilor curriculare cu noua legislaţie din învăţământ, precum şi implicarea profesorilor în aplicarea noilor legislaţii educaţionale.

Vom învăţa cum să creem lideri
„Proiectul are în vedre trei direcţii, piaţa muncii, dezvoltarea comunitară şi dezvoltarea personală, în care copilul va reuşi să-şi utilizeze abilităţile naturale, să le maximizeze printr-o curriculă adecvată, pentru că toţi avem nevoie de lideri. Aici vom învăţa cum să creem lideri din copiii pe care-i avem în clasă în orice condiţii şi situaţii. Cum să putem crea burse aplicate prin curriculă pentru piaţa muncii. Pentru cei care învaţă să poată evolua mai departe pe piaţa muncii, cunoştiinţele să poată fi aplicabile undeva, iar şcolile să-şi poată alege ce au nevoie înţelegând că de fapt, învăţând anumite lucruri, vor reuşi să depăşească anumite situaţii dificile.”
Prof. dr. Florian Colceag, preşedintele Asociaţiei IRSCA Gifted Education

Dezvoltarea abilităţilor personale ale elevului
„Conform Legii Educaţiei la care am lucrat, există specificată curricula pentru dezvoltarea abilităţilor personale ale elevului, curricula individualizată. Metodologia de curriculă pe care o vom preda va putea ajuta pe aceştia să crească diverşi copii dându-le o curriculă specifică pe care o pot face rapid, corect, bine, asfel încăt să le maximizăm potenţialul. Această lege ar putea să nu însemne nimic dacă nu reuşim cu toţii să creăm o bază critică care să ducă la implementarea ei. Fără contribuţia şi convingerea profesorilor că trebuie aplicată această nouă curiculă, totul se va dovedi zadarnic.”
Ştefan Vlaston, expert IRSCA Gifted Education

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE