Ouăle de la Silvaur Iernut, cele mai ieftine din România Business
  • admin
  • 0 comentarii
  • 440 Vizualizări

Ouăle de la Silvaur Iernut, cele mai ieftine din România

7_25.jpgPreţurile la alimente au început să-şi facă de cap, iar semnele vreunei eventuale stabilităţi sunt încă imprevizibile. Despre acestă situaţie ne-a relatat Vasile Duma, administratorul firmei Silvaur din Iernut.

„E foarte greu de pătruns în supermarketuri. Cel puţin în cazul meu, încerc să mă descurc pe plan local, să-mi vând marfa prin magazinele noastre, ne axăm pe beneficiarii care i-am avut până acum şi nu ne-am apropiat de supermarketuri deoarece pun preţuri care nu sunt corecte şi e greu de lucrat cu ei”

Reporter: Cum se prezintă situaţia preţurilor în momentul de faţă?
Vasile Duma: La carnea de porc a scăzut preţul, efectul dioxinei se simte pe piaţa românească. Nu se poate vorbi de o creştere a preţului la carne. Nu o văd cum, din moment ce vine de afară carnea cu un preţ de 12 euro pe kilogramul de carcasă de porc şi nu ai cum să creşti preţul. E o anomalie ce se întâmplă, deşi ar fi jusificată o creştere datorită preţului cerealelor, la ora aceasta porumbul se vinde cu 1 leu kilogramul, grâul cu 1,2 lei pe kilogram şi ar fi justificată o creştere a preţului.

Rep.: Influenţează supermarketurile această fluctuaţie a preţurilor?
V.D.: Nu ştiu, deoarece eu cu lucrez cu supermarketurile. Nu am niciun fel de relaţie în această zonă, deoarece e foarte greu de pătruns în supermarketuri. Cel puţin în cazul meu, încerc să mă descurc pe plan local, să-mi vând marfa prin magazinele noastre, ne axăm pe beneficiarii care i-am avut până acum şi nu ne-am apropiat de supermarketuri deoarece pun preţuri care nu sunt corecte şi e greu de lucrat cu ei.

„Situaţia e destul de încurcată, pentru că nu ştim ce se va întâmpla pe parcurs. Toată lumea anunţă scumpiri la motorină, la gaz, care cu siguranţă vor avea repercursiuni asupra costurilor şi implicit a preţului de vânzare. Dacă nu le putem echilibra, ne reducem activitatea, nu poţi să lucrezi pe pierdere”

Rep.: Puteţi menţine preţurile la un nivel constant?
V.D.: În ce priveşte preţurile, pe piaţa mureşeană sunt cele mai mici preţuri la ouă din toată ţara. Sunt preţuri de 0,35 de bani faţă de 0,5, cât se înregistrează în alte judeţe. În supermarketuri la fel, sunt preţuri mult mai mari. Aş dori să păstrez aceste preţuri, totul depinde de ce se va întâmpla în perioada următoare. E greu de făcut nişte pronosticuri. Din păcate şi cererea a scăzut, datorită scăderii puterii de cumpărare a populaţiei, cu întârzierile de salarii, care se reflectă în faptul că oamenii cumpără mai puţin. Automat, neavând vânzare trebuie să scazi preţul. Ar trebui analizată situaţia actuală din foarte multe puncte de vedere. Nu văd cum ar mai putea să crească prteţurile în perioada următoare. Sigur, la pâine e inevitabil, deoarece preţul grâului, al făinii, nu-l mai opreşte nimeni. E un aliment care se consumă zilnic şi omul aşa îşi chibzuieşte banii, pentru restul de alimente, carnea, ouăle, laptele, şi probabil că, cumpără mai puţin. Suntem destul de derutaţi, şi nu înţelegem ce se întâmplă.

Rep.: Vânzările au avut de suferit?
V.D.: Se simte foarte tare, în luna ianuarie vânzările aproape că s-au prăbuşit cu 30 la sută faţă de anul trecut. Vânzările au scăzut dramatic. Cel puţin la ouă, de la un preţ de 0,4 de bani, cât vindeam înainte, am ajuns la un preţ de 0,35. Nu ai ce face deoarece sunt termene de valabilitate şi trebuie să le stochezi undeva. Cel puţin noi avem un depozit, dar sunt nişte termene de garanţie pe care trebuie trebuie să le respecţi.

Rep.: Vedeţi vreo soluţie de ieşire din acest impas?
V.D.: Situaţia e destul de încurcată, pentru că nu ştim ce se va întâmpla pe parcurs. Toată lumea anunţă scumpiri la motorină, la gaz, care cu siguranţă vor avea repercursiuni asupra costurilor şi implicit a preţului de vânzare. Dacă nu le putem echilibra, ne reducem activitatea, nu poţi să lucrezi pe pierdere. Lucrezi o lună, două, trei după care nu mai rezişti, deoarece nu ai din ce trăi, din suc propriu rezişti doar câteva luni.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE