Cosmetizare totală pentru cartierul Unirii Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 86 Vizualizări

Cosmetizare totală pentru cartierul Unirii

4-5caaaaaaaaaaaaap_01.jpg
Municipalitatea a anunţat convocarea şedinţei de Consiliu Local Târgu-Mureş pentru marţi, 8 februarie, la ora 14.00. Ordinea de zi cuprinde un număr record de proiecte: 75. Printre acestea se numără aprobarea unor studii şi indicatori economicii pentru investiţii în refacerea totală a peste 40 de zone din oraş.

Modernizări de alei şi trotuare

Consilierii vor trebui să aprobe la punctul 55 studiul de fezabilitate şi indicatorii tehnico – economici pentru „Modernizare alei între blocuri, trotuare, accese şi parcări în Cartierul Unirii, zona străzilor Stefan Ciceo Pop şi Vasile Lucaciu,,. În studiul de fezabilitate întocmit de SC George Construct SRL, se constată necesitatea modernizării zonelor dintre blocurile de locuinţe: alei, trotuare, accese la blocurile de locuinţe şi parcări din cauza faptului că trotuarele sunt într-o stare avansată de degradare, prezintă segregări ale betonului de ciment, au aspect inestetic şi favorizează băltirea apelor pluviale. De asemenea zona nu are parcări amenajate, suficiente locuri de parcare, iar aleile dintre blocuri sunt din asfalt care prezintă faianţări, numeroase fisuri din cauza “îmbătrânirii” asfaltului, gropi, făgaşe etc. Conform devizului anexat pentru indicatorii tehnico ecomomici, cheltuielile pentru investiţie totalizează 208.617 de euro.

Cel mai scump

Punctul 56 al ordinii de zi propune aprobarea studiului de fezabilitate şi a indicatorilor tehnico – economici pentru „Modernizare alei între blocuri, trotuare, accese şi parcari în cartierul Unirii, zona cuprinsă între străzile Decebal – Bărăganului – Tisei,,. Aceeaşi firmă, SC George Construct SRL, a întocmit studiul de fezabilitate prin care se constată necesitatea modernizării zonelor din aceleaşi considerente ca şi la străzile amintite anterior. Costurile prevăzute trec însă sunt mult mai mari, fiind estimat un necesar de 781036 euro. Tot pentru marţi este pe ordinea de zi aprobarea studiului de fezabilitate şi a indicatorilor tehnico – economici pentru ,,Modernizare alei între blocuri, trotuare, accese şi parcări în cartierul Unirii, zona cuprinsă între străzile Iosif Hodoş – Gheorghe Pop de Băseşti – Petru Maior – Ion Mihuţ,,. Aceeaşi firmă a întocmit studiul prin care se demonstrează necesitatea investiţiei, iar devizul general prevede un total de 397.777 euro pentru realizarea proiectului.

Alte proiecte sunt prevăute spre a fi aprobate în cartiere Tudor Vladimirescu sau Dâmbu Pietros şi de asemenea sunt incluse pe agenda de discuţii proiecte de modernizare pentru intersecţii sau pieţe principale din oraş. Detalierea acestora o veţi putea citi în numele viitoare, într-un serial. Pentru anul 2011 Primăria a anunţat că intenţionează accesarea unui credit furnizor de 16 milioane de euro pentru 40 de obiective din municipiu (străzi, intersecţii etc.) şi alte 15 milioane de euro sunt destinate reabilitării şi modernizării celor 51 de străzi cuprinse în PIDU (Planul Integrat de Dezvoltare Urbană).

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE