Ateliere despre energii curate la Muzeul Judeţean Mureş Cultură
  • admin
  • 0 comentarii
  • 121 Vizualizări

Ateliere despre energii curate la Muzeul Judeţean Mureş

Secţia de Ştiinţele Naturii din cadrul Muzeului Judeţean Mureş a demarat în luna septembrie 2010 programul de pedagogie muzeală “Cu paşi mărunţi prin muzeu”, care urmăreşte valorificarea patrimoniului muzeului în funcţie de programa şcolară, temele alese pentru luna februarie fiind următoarele: “Energii curate pentru o viaţă mai bună” (pentru clasele I – IV), ”Plante ocrotite de lege” (pentru clasele a V-a şi a IX-a), ”Modalităţi de nutriţie la mamifere” (pentru clasele a VI-a şi a X-a) şi “Ecosisteme subterane” (pentru clasa a VIII-a). „Menţionăm că toate activităţile se finalizează cu un atelier pedagogic în care elevii sunt învăţaţi să confecţioneze mori de vânt din hârtie reciclată, să întocmească harta plantelor ocrotite de lege, să imite modalităţile de nutriţie ale unor mamifere, să realizeze minidiorame”, a declarat Daniela Botoş, şef de secţie în cadrul Muzeului Judeţean Mureş.
Potrivit acesteia, obiectivul programului “Cu paşi mărunţi prin muzeu”, realizat cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş, este perceperea muzeului ca pe o resursă educaţională, care să le dezvolte elevilor competenţe şi cunoştinţe de specialitate. „Muzeul vine în întâmpinarea elevilor din clasele I-X cu un set de programe educative complementare, pe cicluri de şcolaritate, structurate pe următoarele discipline: botanică, zoologie, ecologie şi ştiinţe ale naturii. Oferta noastră educativă este una profesionistă, alcătuită de o echipă de specialişti de la muzeu şi din învăţământ, după toate normele pedagogiei muzeale. Pentru fiecare disciplină avem pregătite câte zece teme, câte una pentru fiecare lună calendaristică, începând din septembrie 2010 şi până în iunie 2011. Mai concret, elevii vor avea posibilitatea să pătrundă în culisele muzeului şi să se familiarizeze cu munca specialiştilor din această instituţie de cultură”, a arătat Daniela Botoş.
Înscrierile la aceste activităţi inedite se pot face zilnic între orele 9.00 – 13.00, la sediul muzeului de pe strada Horea nr. 24 Târgu-Mureş, la telefon 0365-430.390 sau prin e-mail la adresa mures_stn_ms@yahoo.com.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE