“Permanent la datorie”, o carte pentru cinstirea eroilor Cultură
  • admin
  • 0 comentarii
  • 115 Vizualizări

“Permanent la datorie”, o carte pentru cinstirea eroilor

15-2_11.jpg
Sala Festivă a Consiliului Local Târgu-Mureş va găzdui azi, de la ora 11.00, lansarea monografiei „Permanent la datorie” eveniment organizat de filiala „Avram Iancu” a Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere Mureş. Monografia „Permanent la datorie” prezintă o parte din viaţa celor care compun Asociaţia Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere Avram Iancu, tradiţia militară a armatei române şi a celor care au slujit-o, reliefată în paginile cărţii. „Am urmărit istoria tuturor unităţile militare cărora le păstrăm tradiţia de către majoritatea cadrelor militare în rezervă şi retragere existenţi la acestă dată în cadrul filialei Mureş”, a declarat general maior (r) Gheorghe Popa, preşedintele Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere “Avram Iancu”, filiala Mureş

De la Divizia de Cavalerie la Brigada 7 Tancuri

Prima mare unitate căreia îi este dedicat un loc de cinste în paginile monografiei este Divizia de Cavalerie independentă înfiinţatză în 1895, completate de alte mari unităţi militare de peste 100 de ani cărora le sunt redate istoria în paginile monografiei. Arc peste timp al tradiţiei militare, monografia are ca punct de final momentul când ultima mare unitate, Brigada 7 Tancuri „Horea, Cloşca şi Crişan” din Târgu-Mureş s-a stins, aşa cum este menţionat şi în monografie, ca o lumânare, fiind ultima mare unitate militară căreia îi este cinstită tradiţia în paginile monografiei. „Permanent la datorie” se doreşte a fi o părticică din viaţa unităţilor militare şi a celor care le-au slujit cu devotament sub drapelul de luptă. Am încercat ca să evidenţiem atât marile personalităţi care au făcut parte din aceste unităţi, şi putem să ne mândrim cu faptul că din unităţile şi marile unităţi aparţinătoare celor care păstrează astăzi tradiţia au dat statului român doi şefi de stat, doi mareşali, cinci preşedinţi ai Consiliuluii de Miniştri, numeroşi generali şi alţi oameni de valoare pentru poporul român”, a menţionat general maior (r) Gheorghe Popa, preşedintele Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere “Avram Iancu”, filiala Mureş, autorul monografiei.

Carte de vizită a armatei române

Realizarea monografiei a însumat o muncă de aproape doi ani de zile fiind necesar culegerea multor materiale documentare, cartea având şi un caracter istoric. Monografia cuprinde o perioadă de timp considerabil, suprapunându-se cu perioada formării armatei României moderne până în prezent, dar completată cu cu foarte multe fotografii care redau atăt aspecte din pregătirea pentru luptă cât şi din activităţi recreative cultural patriotice şi de altă natură. „Consider că această monografie reprezintă o carte de vizită atât pentru asociaţia noastră cât şi pentru armata română, pentru marile unităţi militare cărora noi le păstrăm tradiţia”, a precizat general maior (r) Gheorghe Popa.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE