Tăierea salariilor bugetarilor nu încalcă drepturile omului Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 56 Vizualizări

Tăierea salariilor bugetarilor nu încalcă drepturile omului

4-2_59.jpgReducerea cu 25% a salariilor respectă drepturile omului, potrivit Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO). Bugetarii care au încă procese pe rol pentru recuperarea tăierilor bugetare cu 25% îşi pot lua adio de la bani.
Pentru procesele câştigate până anul trecut în luna decembrie bugetarii îşi vor primi drepturile salariale retroactive, însă pentru procesele care sunt încă pe rol aceştia se pot aştepta la decizii negative din partea instanţelor de judecată. Conform CEDO statul român nu a încălcat nici un drept fundamental al omului, putând stabili ce beneficii trebuie plătite angajaţilor săi din bugetul de stat. Statul poate dispune introducerea, suspendarea sau încetarea plăţii unor astfel de beneficii prin modificări legislative corespunzătoare. Salariile bugetarilor au fost reduse cu 25% în cursul anului 2010. “Sunt membrii de sindicat care au primit câştig de cauză la Judecătorie, dar la primul apel. Între timp a apărut o hotărâre de armonizare a acestei chestiuni de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie care respinge. Acum, cei care au sentinţe irevocabile, vor fi plătite, iar celelalte, care se judecă după data de 8 decembrie nu vor mai putea fi plătite”, a declarat Ioan Săcărea, liderul Sindicatului Spiru Haret, filiala Mureş.
Jumătate de procese anulate pentru membrii Cartel Alfa
Şi bugetarii, membrii de sindicat ai Cartel Alfa, au intentat procese statului român pentru tăierile salariale în cuantum de 25%, însă jumătate dintre procese au primit decizii negative. “Noi avem procese pentru cei 25%, însă majoritatea sunt respinse. Mai avem care sunt pe rol. Au fost câteva procese care au fost depuse în prima fază şi au fost câştigate, dar după aceea au urmat respingerile. Bugetarii nu mai au şanse să îşi recupeze drepturile”, a precizat Markos Gyorgy, liderul sindicatului Cartel Alfa, filiala Mureş. “S-au promovat procese la instanţele din Mureş, nu ştiu în ce faze sunt aceste procese. Dar din informaţiile pe care le aveam, nu cred că de la vreun sindicat din judeţul Mureş a finalizat toate etapele unui proces în România, ca să se poată adresa Curţii Europene pentru Drepturile Omului”, a precizat şi Călin Orlando Cociş, şeful filialei mureşene a CNSLR Frăţia. 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE