Campania de vaccinare antigripală, sistată Sanatate
  • admin
  • 0 comentarii
  • 50 Vizualizări

Campania de vaccinare antigripală, sistată

4-2_60.jpgPână săptămâna viitoare mureşenii nu mai pot să se imunizeze împotriva gripei de sezon. Ministerul Sănătăţii a sistat campania de vaccinare antigripală în toată ţara.
Ministerul Sănătăţii a solicitat de urgenţă o informare scrisă Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare Cantacuzino cu privire la conformitatea din punct de vedere al imunogenităţii vaccinului gripal sezonier produs de către Institutul Cantacuzino.
În acest context şi având în vedere evoluţia favorabilă a virozelor respiratorii şi gripei din ultimele săptămâni în România s-a convenit sistarea vaccinării antigripale sezoniere pe o perioadă  de 7-10 zile până la finalizarea tuturor analizelor. “Vineri la amiază am primit lista cu sistarea vaccinării antigripale sezoniere pe o perioadă de 7-10 zile de la Ministerul Sănătăţii. Începând de vineri nu am mai eliberat vaccin antigripal din depozitul DSP şi am anunţat cabinetele medicale referitor la această decizie. Reluarea campaniei va fi comunicată printr-o adresă oficială”, a declarat dr. Gabriela Uifălean, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Mureş. 
Până săptămâna trecută, conform datelor furnizate de reprezentanţii DSP Mureş au fost vaccinate peste 10.000 de mureşeni, însă nu au existat probleme postvaccinale. De asemenea nu s-a înregistrat nici un caz de gripă în judeţul Mureş de la începutul sezonului rece. „În perioada 26 decembrie-1ianuarie s-au înregistrat 2372 de viroze, 478 de pneumonii şi nu s-a înregistrat nici un caz de gripă. Comparativ cu săptămânile anterioare numărul cazurilor noi sunt în scădere. Şi faţă de anul trecut, când în aceeaşi perioadă s-au înregistrat 2.951 de cazuri de viroze şi 529 de pneumonii”, a adăugat dr. Uifălean.
La începutul lunii decembrie DSP Mureş a distribuit a doua tranşă de vaccinuri antigripale, în număr de 19.600, iar în depozit au mai rămas 2.600 de doze.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE