Re-Revelion muzical la Filarmonică Cultură
  • admin
  • 0 comentarii
  • 80 Vizualizări

Re-Revelion muzical la Filarmonică

9-2_48.jpgRespectând o frumoasă tradiţie, Filarmonica de Stat din Târgu-Mureş deschide seria concertelor în noul an cu deja binecunoscutele concerte speciale de Revelion şi Re-Revelion. Dacă pe 5 ianuarie, melomanii târgumureşeni s-au putut delecta cu un concert special de Revelion, în această săptămână, sunt aşteptaţi la alte două concerte speciale ale Filarmonicii, concertele de Re-Revelion, programate joi şi vineri în Sala Mare a Palatului Culturii începând cu ora 19.00.
Protagoniştii celor două concerte vor fi doi îndrăgiţi muzicieni de publicul meloman din Târgu-Mureş, dirijorul Shinya Ozaki, din Japonia, şi violonistul Florin Croitoru.
Dirijorul japonez Shinya Ozaki, prezenţă constantă pe scena Filarmonicii din Târgu-Mureş de peste 15 ani, el având statutul de Dirijor permanent al Filarmonicii de Stat Mureş, va fi completat de Florin Croitoru unul din marii artişti ai României moderne, în 1994, făcându-şi debutul ca solist cu Filarmonica din Viena. Este de asemenea deţinătorul a 11 premii în diferite concursuri internaţionale de vioară, printre care premiul I la concursul internaţional de vioară “Fritz Kreisler” de la Viena, el fiind  primul şi singurul violonist român distins cu acest prestigious premiu. Alături de Orchestra Filarmonicii de Stat din Târgu Mureş, cei doi vor purta publicul meloman pe acordurile minunate ale muzicii, ajutoare de nădejde fiindu-le compoziţiile semnate de Johan Straus, Franz Lehár, Pablo de Sarasate,  Pietro Mascagni,  Jules Massenet, Niccolo aganini,  Ottorino Respighi şi  Manuel de Falla.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE