Emanoil Hurdugaci a încheiat 2011 cu bilanţ pozitiv Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 173 Vizualizări

Emanoil Hurdugaci a încheiat 2011 cu bilanţ pozitiv

3-2_fb93f5.jpgPrimarul PRM Emanoil Hurdugaci din comuna Chiherul de Jos va prezenta marţi, 17 ianuarie, la Căminul Cultural din satul Urisiul de Sus, raportul de activitate al primarului pe anul 2011 şi darea de seamă.
Până în prezent primarul a realizat darea de seamă în satele Chiherul de Sus şi Chiherul de Jos şi spune că a încheiat anul 2011 cu un bilanţ pozitiv, în ciuda crizei economice. Întrebat cum caracterizează anul 2011 primarul comunei a declarat că anul care tocmai s-a încheiat a fost un an bogat. ”Am realizat un pod de beton lung de 9 metri şi lat de 5 metri peste un pârâu care face trecerea în Urisiul de Jos, am realizat un bust din bronz în valoare de 250.000 de lei la Gimnaziul de Stat „Iuliu Grama” al marelui nostru revoluţionar şi preot-protopop greco-catolic care a trăit în perioada 1882-1941. Tot în 2011 am realizat primul tronson de asfalt din fonduri proprii în Urisiul de Sus, am reabilitat cimitirul soldaţilor români căzuţi în cel de al Doilea Război Mondial în Chiherul de Sus, unde avem peste 60 de eroi îngropaţi. Am împrejmuit cimitirul, am pus o poartă nouă şi am reabilitat 59 de cruci cu mozaic”, a explicat primarul.
Tot datorită edilului locuitorii beneficiază şi de un drum care face legătura dintre Fânaţe şi Urisiu de Sus, reabilitat pe o lungime de aproximativ 15 km.  “Am lucrat în 2011 şi la extinderea reţelei de apă în Chiherul de Jos pe o raza de un kilometru şi la Urisiul de Jos şi Urisiul de Sus, tot pe o rază de un kilometru şi am definitivat posiblităţile ca fiecare gospodărie din comună să aibă acces la apă potabilă sau menajeră după caz”, a explicat Emanoil Hurdugaci. 
În vara anului 2011 primarul împreună cu Consiliul Local a organizat şi trei mari manifestări cultural-artisitce dedicate locuitorilor comunei: “Zilele satului Urisiu de Jos, Zilele Urisiulului de Sus şi Zilele Chiherului. În cadrul Zilelor Chiherului primarul a lansat şi cartea „Chiheru (septembrie 1944) o pagină însângerată din istoria românilor”, scrisă de întreaga familie Hurdugaci. Cuvântul înainte a lucrării a fost scris de publicistul Dorin Borda, iar colectivul de redactare a fost alcătuit din Emanoil Hurdugaci, economist, Krisztina Hurdugaci, tehnoredactor şi Emilia Hurdugaci lector- profesor. Ca şi autor, Emanoil Hurdugaci în studiul său istorico-monografic, a încercat să aducă un tribut eroilor care au căzut la datorie pentru eliberarea Văilor Chiherului şi Urisiului. Cărţile au fost oferite gratis de autor celor care au vrut să- şi îmbogăţească biblioteca personală. Emanoil Hurdugaci a hotărât să strângă banii şi să îi doneze Orfelinatului “Casa Sfântul Iosif” din Odorheiul Secuiesc, de la cei care au dorit totuşi să achite cartea.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE