Agenţii economici somaţi să-şi plătească datoriile Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 91 Vizualizări

Agenţii economici somaţi să-şi plătească datoriile

8_ebe4e1.jpgLa peste 300 de agenţi economici Primăria Municipiului Târgu-Mureş le-a anulat la sfârşitul anului trecut autorizaţiile de funcţionare până în momentul în care îşi vor plăti restanţele pe anul 2011. „Este o hotărâre prin care avizele de funcţionare eliberate de Primăria Târgu-Mureş care nu au fost vizate pe parcursul anului curent, să zicem 2011, la 31 decembrie aceste autorizaţii sau avize vor fi anulate. După ce se fac dispoziţiile de anulare noi vom anunţa agenţii economici că le-am anulat aceste avize pentru neplata pentru anul curent”, a declarat Felicia Giurcanu, şef Serviciu Autorizări Activităţi Economice din cadrul Primăriei Muncipiului Târgu-Mureş.
Este vorba de 49 de agenţi economici din domeniul alimentaţiei publice, 262 de magazine şi 65 de agenţi economici care îşi desfăşoară activitatea în pieţe. Toţi au autorizaţiile anulate.  „Dintre aceştia sunt care nu mai funcţionează şi probabil că au uitat să vină să îşi anuleze avizul sau autorizaţia de funcţionare sau sunt care funcţionează dar au uitat să vină să-şi vizeze autorizaţia. Au dreptul să vină să se reautorizeze urgent, le preluăm dosarele dar cu condiţia să vină să îşi plătească vizele pe anul trecut”, a continuat Felicia Giurcanu.
Agenţii refuză să se prezinte la Primărie
Termenul până la care se pot achita taxele de autorizare este 31 martie în fiecare an, după care se aplică penalităţi. „Serviciul de Taxe şi Impozite a trimis înştiinţări de plată, chiar şi somaţii. Pentru ultimele somaţii am făcut o colaborare şi am trimis şi noi o invitaţie de a veni până în ultima secundă să îşi vizeze autorizaţiile. Nu prea au venit mulţi agenţi economici, mai ales că la vize pentru magazine suma este modică, de 65 lei, iar la autorizaţie de alimentaţie publică avizele sunt în funcţie de profilul unităţii şi de numărul de locuri”, a mai spus Giurcanu.
În perioada aceasta Serviciul Autorizări Activităţi Economice va transmite din nou agenţilor economici invitaţia de a veni la Primăria Târgu-Mureş pentru a-şi clarifica situaţia, urmând ca ulterior să fie efectuate controale din partea Poliţiei Locale la punctele de lucru ale societăţilor. Nu în ultimul rând se va transmite o listă a datornicilor care îşi desfăşoară activitatea în pieţe la serviciul Administraţia Pieţelor din Târgu-Mureş.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE