Marius Lăcătuş prezentat oficial la FCM Sport
  • admin
  • 0 comentarii
  • 39 Vizualizări

Marius Lăcătuş prezentat oficial la FCM

5-1_81.jpgNoul antrenor al formaţiei de fotbal FC Municipal, Marius Lăcătuş, a fost prezentat sâmbătă oficial. Acesta revine în Liga I la o echipă pe care a învins-o după un arbitraj cu cântec, atunci când se afla la cârma Stelei, jocul în care Alexandru Tudor a eliminat trei jucători de la FCM şi Steaua învingea în minutele de prelungiri.
La prezentarea sa au fost prezenţi, printre alţii, vicepreşedintele clubului, Claudiu Maior, preşedintele executiv, Tatar Bela, consilierul local, dr. Benedek Imre, membru în Consiliul de Administraţie, noul director general, Anton Heleşteanu, secundul Ioan Naghi şi una din noile achiziţii, Dragoş Firţulescu. 
Scuze din partea lui Claudiu Maior
Claudiu Maior a insistat reprezentanţilor presei să nu-i adreseze noului antrenor întrebări legate de echipa pe care tocmai a preluat-o într-un moment mai puţin fericit, după decesul mamei sale. „Sunt convins că am adus la cârma echipei un om care reprezintă mult pentru fotbalul din România. Trebuie să-i mulţumesc pentru faptul că a acceptat să vină la noi în momente mai puţin fericite, atât pentru el, cât şi pentru echipă. Vă declar sincer că schimbul de replici poate prea tensionat după meciul cu Steaua a fost doar ceva de conjunctură. Am o fire ceva mai impulsivă şi poate în unele momente, din prea multă pasiune depăşesc măsura, dar îmi trece în câteva minute şi o luăm de la capăt. Când iubeşti mult ceea ce faci, e ca într-o familie, ţi-o aperi”, a declarat Claudiu Maior. 
Marius Lăcătuş, optimist
Noul antrenor al „municipalilor” a mulţumit conducerii pentru că l-au considerat omul potrivit pentru a prelua echipa şi a îndeplini obiectivul stabilit. „Salvarea de la retrogradare îl consider un obiectiv perfect realizabil, ţinând cont de lotul de jucători pe care-l avem la dispoziţie. Îmi place echipa şi oraşul şi vă spun că Laci Boloni m-a sunat, m-a felicitat şi mi-a urat succes”, au fost cuvintele lui Marius Lăcătuş.
Secundul acestuia va fi fostul jucător al FC Braşov, Ioan Naghi, iar preparator fizic rămâne italianul Michele Bon. Astfel, se reconstituie trioul care a colaborat şi la Steaua în perioada când Lăcătuş a antrenat echipa din Ghencea.
Încredere în Lăcătuş
Venirea „Fiarei” a fost salutată de membri Consiliului de Administraţie, mulţumiţi că negocierile au fost finalizate cu bine.
„Consider că Marius Lăcătuş, pe unde a fost a făcut treabă bună şi ţin să-i mulţumesc pentru faptul că a acceptat să vină la noi. Este un nume important în fotbalul românesc şi, în ciuda multor critici, cred că vom face treabă bună împreună”, a afirmat Benedek Imre.
„Ne-am despărţit amical de Trombetta pentru că a avut cereri, neprevăzute în contract, pe care nu le-am putut onora. Este o bucurie pentru noi să-l avem alături pe unul din reprezentanţii de marcă ai generaţiei de aur, fost coechipier şi prieten cu Laci Boloni. Suntem convinşi că vom avea rezultate şi se vor da şanse tinerilor jucători din secţiile de juniori a clubului”, a explicat Tatar Bela.
Heleşteanu, fan Târgu-Mureş din copilărie
În locul fostului director general Aurelian Băbuţan a fost confirmat oficial şi fostul cavaler al fluierului, ieşeanul Anton Heleşteanu. „Sunt bucuros că am ajuns la Târgu-Mureş. Recunosc faptul că încă de copil am avut o afinitate pentru echipa din Târgu-Mureş şi sunt convins că putem să ne îndeplinim obiectivul, chiar dacă, din păcate, la ora actuală acesta este la acest nivel. M-a atras efervescenţa cu care se lucrează aici şi dorinţa de a face performanţă. O cerinţă a mea este aceea ca să nu mi se ceară după meciuri declaraţii despre arbitraje sau despre evoluţia jucătorilor. Arbitrajul este ultimul subiect la care mă gândesc, am închis definitiv uşa la primul capitol. În ceea ce priveşte jucătorii, nu voi face aprecieri despre evoluţia lor. Antrenorul este singurul în măsură să se exprime. Dacă se vor face transferuri, noii sosiţi vor fi jucători care vor şi juca, dar acest lucru depinde de antrenor”, au fost cuvintele noului director general.
Noutăţi în lot
Deocamdată, singurele transferuri confirmate sunt cele ale lui Dragoş Firţulescu şi revenirea din Italia a lui Andrei Cordoş.
În probe se mai află atacantul reprezentativei Moldovei, Anatolie Doroş, de 29 de ani şi Paul Tincu, de la Politehnica Iaşi, fost component al lotului de tineret.
Până la încheierea perioadei de transferuri echipa va suferi mai mult ca sigur modificări. Acestea au fost lăsate să fie decise de noul tehnician. „Consider că în ceea ce priveşte lotul de jucători, singurul care poate decide este antrenorul, sarcina conducerii este alta. Am ceva emoţii spunând acest lucru, dacă privesc pozele care sunt afişate pe pereţi, unde-l vedem pe Neluţu Sabău. Îmi doresc să-l putem adăuga în curând şi pe Marius Lăcătuş şi echipa, peste trei, patru ani să aibă alte obiective”, a completat Claudiu Maior.
Cantonament în Antalya
Echipa se va afla între 27 ianuarie şi 16 februarie în cantonament în Antalya, unde vor disputa mai multe jocuri amicale. Până la această dată sunt perfectate doar trei jocuri, cele din ultimele zile, celelalte urmând a fi stabilite la faţa locului, căutând să fie evitate echipele din spaţiul fostei URSS, care practică un joc exagerat de agresiv, după părerea lui Anton . În 9 februarie, FCM va întâlni Arsenal Kiev, în 12 noiembrie se vor confrunta cu sârbii de la Napredak Krusevac, iar în ultimul meci, programat în 15 februarie, cantonametul va fi încheiat cu danezii de la Brondby.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE