Buget majorat cu un milion de lei la Deda Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 76 Vizualizări

Buget majorat cu un milion de lei la Deda

4-1_71.jpgÎn pofida crizei economice, comuna Deda va avea în 2012 un buget de 7 milioane de lei, mai mult cu un milion de lei comparativ cu cel din 2011.
Reporter: Ce valoare va avea bugetul comunei Deda în acest an?
Lucreţia Cadar:
Bugetul pe anul 2012 al comunei Deda va fi mai mare decât cel de anul trecut. Astfel, în 2011 am avut un buget de 6.000.000 de lei, iar cel din 2012 va fi de 7.000.000 de lei.
Rep.: Care sunt priorităţile din 2012?
L.C.:
Vom pune accent în mod deosebit pe funcţionarea şcolilor, a instituţiilor de pe raza comunei, respectiv Centrul medico-social, Primăria, Secţia 7 de Poliţie, Centrul de evidenţă a persoanelor, Centrul regional pentru situaţii de urgenţă şi SMURD. Pentru toate acestea vom găsi banii necesari pentru buna lor funcţionare. De asemenea, Căminele culturale vor avea banii necesari pentru a funcţiona şi vom desfăşura în continuare activităţi culturale prin intermediul ansamblurilor, în special „Minijunii Călimanilor” care aparţine Primăriei Deda.
Rep.: În ceea ce priveşte investiţiile, care e agenda din acest an?
L.C.:
După ce vom repartiza banii necesari pentru funcţionarea instituţiilor de pe raza comunei, asigurarea funcţionării iluminatului public şi a problemelor gospodăreşti ale Dedei, prioritare vor fi investiţiile. Acest lucru înseamnă darea în funcţiune în acest an a bazei sportive care e finalizată în procent de 90%, darea în funcţiune a staţiei de epurare şi a staţiei de pompare pentru canalizare în comuna Deda, vom realiza 7,5 kilometri de asfalt, ceea ce înseamnă asfaltarea tuturor uliţelor din Deda, Filea, Pietriş şi Bistra Mureşului. Totodată, ca prioritate de primăvară avem realizarea de trotuare care să străbată comuna Deda pe o lungime de trei kilometri lângă şoseaua naţională. Planurile noastre de viitor sunt acestea, sper că având sprijinul lui Dumnezeu şi a colegilor mei din Consiliul Local şi din echipa Primăriei să gospodărim de aşa natură sumele încât să putem realiza proiectele pe care ni le-am propus, care să dea un aspect plăcut comunei Deda.
Rep.: Alegerile locale nu vor mai avea loc în noiembrie, ci în iunie. Ce părere aveţi vis a vis de acest aspect?
L.C.:
Nu mă deranjează că alegerile locale vor avea loc în iunie, sunt pregătită pentru un nou mandat de primar indiferent dacă ele se desfăşoară în iunie sau noiembrie. Ceea ce vreau să accentuez este că dacă s-ar fi reuşit comasarea alegerilor era o economie pentru bugetul naţional, bani cu care poate s-ar fi realizat alte investiţii.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE