Scena Naţionalului, „casa spirituală” a Ionelei Nedelea Cultură
  • admin
  • 0 comentarii
  • 46 Vizualizări

Scena Naţionalului, „casa spirituală” a Ionelei Nedelea

3-2_086245.jpgDuminică, 29 ianuarie, spectacolul „Menage a trois” de Neil Simon, în regia artistică a lui Sorin Misirianţu, şi-a încheiat turneul naţional pe scena Palatului Culturii, ocazie pentru  târgumureşeanca Ionela Nedelea de a reveni în oraşul natal, avându-i alături pe Liviu Vârciu şi Ioan Isaiu.
La puţin timp după ora 19.00, ora oficială de începere a spectacolului, la sala mare a Palatului Culturii şi în faţa unui public entuziast, două nume cel puţin sonore şi-au făcut apariţia pe scenă, şi anume Liviu Vârciu, urmat de Ioan Isaiu.
Andy şi Norman la “Colaps”
Prima parte a spectacolului a fost conturată de Andy (Isaiu) şi Norman (Vârciu), doi ziarişti angajaţi la publicaţia „Colaps” care se vindea foarte greu, ambii trezindu-se fără bani de chirie. Şi pentru a salva situaţia, Andy se sacrifică şi devine amantul proprietăresei, doamna Brown, o bătrână cu aere de primadonă.
În peisaj apare Sophie, o tânără superbă care tocmai s-a mutat lângă apartamentul celor doi. Din momentul apariţiei fetei, totul se schimbă dramatic. Dacă până atunci ziarul mergea greu, situaţia a devenit catastrofală. Norman s-a îndrăgostit iremediabil de frumoasa vecină încât nu mai putea să scrie. Toată atenţia lui şi atitudinea pe care le-a adoptat pentru a cuceri inima Sophiei au devenit sufocante. Între timp, Andy încerca să gestioneze situaţia, dar s-a trezit fără voia sa într-un triunghi amoros, care risca să degenereze într-un pătrat… Pătrat pentru că Sophie s-a îndrăgostit de Andy, deşi era logodită. Conform scenariului, cei doi actori şarmanţi s-au îndrăgostit nebuneşte, ajungând, din prieteni, duşmani de moarte. Norman a suferit o mare decepţie, aceasta alegându-l, într-un final, pe Andy, pe motiv că îi inspiră mai multă seriozitate.
Finalul de spectacol a fost susţinut de bătăile din palme ale publicului.
Vorbe din culise
Cum a decurs “Menage a trois” la Târgu-Mureş, i-am întrebat pe protagoniştii piesei după spectacol.
Ionela: Pentru mine a fost frumos să revin în faţa spectatorilor mureşeni. Am avut parte de o atmosferă foarte plăcută, un public uşor timid, calm, pus pe ascultat, foarte receptiv.
Liviu: Spectacolul a fost o reuşită şi ne-am simţit foarte bine, ca acasă.
Reporter: Liviu, ce a însemnat pentru tine să joci pe scenă, şi nu în faţa micilor ecrane?
Liviu: Este poate cea mai mare realizare a mea. Între actori şi public se crează un flux magnetic cu desfăşurarea condusă mai ales de pe scenă.
Reporter: Ioan, există un conflict clar între generaţii despre care se tot vorbeşte. Cine crezi că alimentează acest lucru? Tu, ca artist dintr-un curent oarecum underground  – cum ai perceput lucrul acesta?
Ioan: Frustrările tinerei generaţii, pentru nereuşita ei sau vechea generaţie, pentru refuzul de a-i accepta pe cei noi pe lângă ei. Dacă până acum mai credeam cât de cât în acel conflict între generaţii de care se tot vorbeşte, acum, după colaborarea cu Liviu şi Ionela m-am convins că nu există, doar că sunt oameni şi oameni.
Reporter: Ionela, ţinând cont de faptul că te-ai mutat în Bucureşti de aproape un an şi că ţi-ai dat demisia de la Teatrul Naţional, vei mai accepta roluri la Târgu-Mureş?
Ionela: Scena Teatrului Naţional Târgu-Mureş este casa mea spirituală, unde iubitorii de teatru m-au văzut evoluând şi crescând pe această scenă şi pot spune că sunt produsul acestei scene. Dacă mi se va propune vreun rol, îl voi accepta cu plăcere.
Reporter: Domnule regizor, ce a însemnat pentru dumneavoastră proiectul “Menage a trois”?
Sorin: Am avut plăcerea să întâlnesc trei actori foarte talentaţi. Cu Ioan Isaiu şi Ionela Nedelea am mai lucrat, cu Liviu Vârciu sunt la prima colaborare. E un băiat bun şi are un viitor frumos!
Îi felicităm pe aceşti oameni valoroşi pentru realizările lor şi le mulţumim pentru tainele de culise!

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE