Mihai Poruţiu despre bugetul CJ: „E unul reactiv” Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 66 Vizualizări

Mihai Poruţiu despre bugetul CJ: „E unul reactiv”

5_2_34.jpgConsilierul judeţean Mihai Poruţiu, membru al Asociaţiei Agenda 2009, a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, că bugetul judeţului adoptat cu o zi înainte este unul „reactiv”, caracterizat de grija ca toată lumea să îşi păstreze locurile de muncă, indiferent de performanţe. „Acest buget este exact un buget cum a fost în fiecare an de când sunt consilier judeţean, cumva i-aş spune de conservare, un buget care se străduie să facă la capitolul dezvoltare şi investiţii cât poate şi se străduie să conserve locurile de muncă, activitatea instituţiilor. Este un buget reactiv, nu unul activ”, a afirmat Mihai Poruţiu.
Acesta s-a declarat vizibil nemulţumit de lipsa unor criterii de performanţă pentru managerii instituţiilor subordonate CJ Mureş, despre care a spus că unele dintre ele „n-au nicio activitate vizibilă.” „Nici legislaţia la ora actuală, nici atitudinea politică şi voinţa politică la nivel general nu ne duce către dorinţa de a reforma cu adevărat instituţia. În continuare finanţăm instituţii care n-au nicio activitate vizibilă, în continuare mergem pe ideea în care nu cerem performanţă la managerii care sunt la instituţiile subordonate, în continuare mergem pe ideea că timpul trece, leafa merge, toată lumea trebuie să îşi ia salariul că sunt vremuri grele şi din aceste cauze eu spun că bugetul este unul reactiv”, a subliniat Mihai Poruţiu.
„Nu reprezinţi nimic într-un Consiliu Judeţean”
Întrebat de ce totuşi a votat „pentru” în cadrul şedinţei de marţi a CJ Mureş, consilierul PDL a mărturisit că indiferent de votul dat, bugetul ar fi trecut oricum. „N-am votat bugetul de când sunt consilier judeţean şi vă spun de ce l-am votat acum. Am ajuns la concluzia, după atâţia ani, că dacă votez „pentru” sau „împotrivă” este exact acelaşi lucru”, a spus Mihai Poruţiu. „Dacă veţi discuta cu nişte consilieri oneşti, în proporţie de 99%, cu excepţia unor situaţii punctuale, la nivel general nu reprezinţi nimic într-un Consiliu Judeţean. Dacă vreţi o să vă dau toate luările de cuvânt din ultimii ani, şi sunt sute, şi o să vedeţi câte dintre ele au produs efect”, a încheiat consilierul judeţean.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE