Spitalul municipal ,,Eugen Nicoară” va avea doctor neurolog Sanatate
  • admin
  • 0 comentarii
  • 665 Vizualizări

Spitalul municipal ,,Eugen Nicoară” va avea doctor neurolog

7_ca3879.jpgLa începutul lunii februarie am fost curioşi să aflăm ce se mai întâmplă în cadrul spitalului municipal “Eugen Nicoară” din Reghin şi l-am căutat pe directorul instituţiei pentru a ne oferi câteva date statistice despre anul 2011 şi pentru a ne oferi câteva amănunte despre modernizările aduse în spitalul pe care îl conduce.
Reporter: Cum arată o “radiografie” a anului 2011, în cifre a activităţii spitalului reghinean?
Iuliu Moldovan:
Suntem în grafic comparativ cu ultimii doi ani. Consider că am am avut un sfârşit de an echilibrat dar suntem mândrii în schimb că am putut moderniza unele servicii. Sumele de bani primite au provenit de la Ministerul Sănătăţii cu cofinanţarea şi sprijinul autorităţii locale ca în fiecare an plus ne-a ajutat primăria Reghin şi cu fonduri pentru lucrări de mai mică amploare efectuate de noi în regie proprie. Primăria şi Consiliul local recunosc ne au acordat tot sprijinul ca în fiecare an şi subliniez acest lucru şi se vede că ne consideră o prioritate. Statistic vorbind în policlinică ambulator am înregistrat 37.000 de consultaţii, la nivelul compartimentului de primiri urgenţe şi camera de gardă urgenţă sau efectuat 50.000 de consultaţii din care aproape 20.000 doar la compartimentul de primiri urgenţe.  Am înregistrat totodată pe 2011, 9.157 externări  internaţi acut şi cronici în regim continu şi în regim de internare de zi care au stat în spital mai puţin de 12 ore în spital, am înregistrat un număr de aproape 10.000 de persoane internate.
   
Rep.: Ce investiţii noi aţi efectuat în ultima perioadă?
I.M.:
La secţia de interne am compartimentat mai multe grupuri sanitare fiind secţia cu cel mai mare rulaj de pacienţi. Am modernizat secţia maternitatea pe interior şi secţia de pediatrie, valoarea investiţiilor urcând la 20 de miliarde de lei vechi. Azi avem în maternitate la secţia de obstetrică şi ginecologie o capacitate de 40 de paturi, la secţia de nou născuţi 25, iar la pediatrie 45 de paturi. Totodată, şi investiţiile în aparatura medicală sunt foarte importante pentru nivel de Reghin, am achiziţionat o trusă de artroscopie şi un aparat roentgen digital pentru sala de operaţii care ne cresc valoarea şi numărul de servicii astfel încât să avem o adresabilitate din ce în ce mai mare în rândul pacienţiilor.  
Rep: Se zvoneşte că reghinul va avea şi un doctor neurolog cu cabinet până la urmă? E adevărat?
I.M.:
Noi am avut medic neurolog dar până la urmă a optat pentru un cabinet privat. Apoi am colaborat cu doctorul Pantea, iar acum urmează în cursul lunii februarie să deschidem şi un cabinet de neurologie în Policlinică. Va veni la Reghin o doamnă doctor devenită proaspăt medic specialist, Simona Rusu. Acum suntem în faza amenajării cabinetului. Ne bucurăm dacă lumea ne caută şi vrea să vină aici în situaţia actuală când atât de mulţi medici pleacă la muncă în străinătate, eu spun că e de apreciat că am găsit un medic  care să facă naveta de la Târgu-Mureş la Reghin.
Rep.: Cum stă Reghinul la capitolul natalitate?
I.M.:
Suntem într-un trend continuu  descendent,  în urmă cu cinci ani înregistram câtre o mie de noi născuţi într-un an, prin 2010 erau undeva la 890 de noi născuţi iar acum au ajuns la circa 700 de noi născuţi.
 
Rep.: Cum arată organigrama spitalului pe care îl conduceţi?
I.M.:
Momentan funcţionăm cu 47 de doctori, în policlinică oferim servicii medicale pe 15 specialităţi iar în spital în regim de spitalizare continuă, acordăm îngrijiri medicale şi tratamente pe 12 specialităţi în compartimentul de primiri urgenţe la care se adaugă şi partea de investigaţii paraclinice, respectiv laborator de analize şi cel de radiologie şi imagistică medicală.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE