Procesul Apostu: Un martor din trei, prezent la termenul de azi Administratie
  • Erika Marginean
  • 0 comentarii
  • 85 Vizualizări

Procesul Apostu: Un martor din trei, prezent la termenul de azi

Un nou termen în dosarul fostului primar al municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu,  acuzat de corupţie împreună cu soţia sa Monica Apostu şi omul de afaceri Călin Stoia are loc astăzi la Curtea de Apel Târgu Mureş.

Procurorii anticorupţie l-au reţinut pe Apostu pe 10 noiembrie după ce au efectuat o percheziţie la sediul Primăriei Cluj-Napoca. Odată cu el a fost ridicat şi directorul unei companii de salubritate, de la care Apostu ar fi luat mită. Şi soţia fostului primarului, Monica Apostu a fost reţinută în dosarul în care era acuzată de spălare de bani şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, dar a fost eliberată.

Pe 15 februarie 2012 Sorin Apostu a renunţat la funcţia de primar în timp ce se afla încarcerat la Peniteniciarul de Maximă Siguranţă Gherla. Odată cu demisia acesta le-a transmis clujenilor, prin intermediul avocaţiilor, şi o scrisoare în care declara că se desparte de ei cu inima împăcată.

Şase zile mai târziu procesul în care Sorin Apostu era judecat pentru fapte de corupţie a fost strămutat de la Curtea de Apel Cluj la Târgu-Mureş. Cererea a fost făcută de avocaţii fostului primar aceştia invocând mediatizarea excesivă a cauzei.

Fostul edil a rămas în arest preventiv mai bine de zece luni. În tot acest timp avocaţii au făcut zeci de recursuri la măsura de prelungire a arestului preventiv, dar toate au fost refuzate. Sorin Apostu a fost eliberat abia pe 28 septembrie 2012 printr-o decizie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

După ce a părăsit penitenciarul, fostul primar şi-a reluat activitatea ca profesor la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară.

UPDATE

La termenul de astăzi sunt prezenți Sorin Apostu, Monica Apostu și Călin Stoia.

UPDATE 2

De asemenea, la termenul de astăzi urmau să fie audiați patru martori, însă numai unul este prezent, iar alți doi martori sunt absenți motivat.

Singurul martor prezent este Alin Oaida, șef al biroului RATUC, propus ca martor de Sorin Apostu. Alin Oaida a declarat în fața instanței că a cunoscut-o pe Aspazia Droniuc în urmă cu câțiva ani, când a discutat despre asigurarea parcului RATUC, precizând că Droniuc s-a prezentat la el în birou după procedura de selecție a societăților de asigurare și că au discutat câteva chestiuni de natură tehnică privind modalitatea de încheiere a contractului de asigurare a parcului auto.

sursa Citynews

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE