7 amenzi pentru “siguranţa jucăriilor”! Social
  • vali.covaciu
  • 0 comentarii
  • 70 Vizualizări

7 amenzi pentru “siguranţa jucăriilor”!

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Mureş a desfăşurat, în perioada sărbătorilor de iarnă, acţiunea de verificare a respectării prevederilor legale privind siguranţa jucăriilor, vândute atât direct cât şi online. “Controlul tematic a scos în evidenţă, în cazul vânzărilor directe, după ce au fost controlaţi 29 de comercianţi, următoarele aspecte: valoarea jucăriilor controlate s-a ridicat la 29392 de lei, au fost găsiţi 18 operatori economici cu abateri, valoarea jucăriilor cu abateri fiind de 2627 de lei.

Figurine “Moş Crăciun” fără denumire sau producător

“Numele, denumirea comercială înregistrată sau marca înregistrată a producătorilor şi/sau a importatorului şi adresa la care pot fi contactaţi, trebuie să fie indicate pe jucărie sau, dacă acest lucru nu este posibil, pe ambalaj ori într-un document care însoţeste jucăria. Adresa trebuie să indice un singur punct de contact”, a precizat comisar şef adjunct, dr. Csomoss Miklos Gyorgy, Protecţia Consumatorilor Mureş. Operatorii economici depistaţi cu abateri aveau expuse la vânzare figurine “Moş Crăciun” fără denumirea produsului şi nici a producătorului, comercializau jucării diferite fără denumire produs şi fără să menţioneze adresa importatorului şi aveau expuse la comercializare jucării puzzle fără denumirea importatorului.

Cerinţele generale de siguranţă, nerespectate

Au fost găsite jucării cu avertismentele “nerecomandat copiilor sub 3 ani” şi “conţine piese mici care pot fi înghiţite” netraduse în limba română. De altfel, lipsa instrucţiunilor de uitilizare sau a avertismentelor inscripţionate în limba română a fost principala problemă. Au mai fost depistate şi jucării din pluş fără instriucţiuni de întereţinere, motociclete şi maşinuţe fără instrucţiuni de utilizare în siguranţă şi nici de montare, unde era cazul.

Măsuri

Alte abateri depistate de Protecţia Consumatorilor au fost neafişarea preţului sau neafişarea Codului unic de inregistrare la Registrul Comerţului. “Măsurile stabilite au fost retragerea de la comercializare a produselor cu abateri în valoare de 2627 de lei şi s-au aplicat 7 amenzi în valoare de 19000 de lei, plus 22 avertismente”, a precizat Csomoss Miklos Gyorgy.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE