Cine sunt secunzii Guvernului Ponta II Uncategorized
  • Erika Marginean
  • 0 comentarii
  • 28 Vizualizări

Cine sunt secunzii Guvernului Ponta II

Din lista celor aproape 60 de secunzi ai miniştrilor cărora li se face loc în organigrame în guvernul Ponta II, până acum au fost fost nominalizaţi sau chiar numiţi în funcţii 46, locurile încă vacante urmând să se tranşeze în interiorul PSD. Salturi politice spectaculoase de la director de cabinet la secretar de stat responsabil cu fondurile europene, numiri în poziţii de decizie în domenii vizate direct de interesele susţinătorului politic, oameni de încredere plantaţi în posturi-cheie indiferent de trecutul politic, plus câte un tehnocrat de vitrină. Aşa arată în linii mari, linia secretarilor de stat din guvernul Ponta II până în acest moment.

Tehnocratul de imagine

Raed Arafat, tehnocratul cu cea mai bună imagine din Guvernul Ponta II nu a fost convins de primul-ministru să accepte mai mult decât o funcţie de secretar de stat la vârful ministerului. În împărţirea politică a puterii, funcţia lui Arafat a fost asumată de PNL. Intrat în Ministerul Sănătăţii în 2007, ca subsecretar de stat, fondatorul serviciului de urgenţă SMURD a avut sprijinul tuturor partidelor care s-au succedat la putere, însă a rămas un technocrat, inclusiv în noiembrie-decembrie 2012 când şi-a asumat mandatul de ministru pentru numai cinci săptămâni.

 Nemulţumiri cauzate de rege (Király)

Reconfirmarea care a trezit nemulţumiri în rândul PNL este cea a UDMR-istului Király András György, care rămâne secretar de stat pentru învăţământul minorităţilor. „Menţinerea sa, în ciuda refuzului liberalilor de a coopta UDMR la guvernare, a fost justificată de Victor Ponta ca un mesaj de deschidere faţă de minoritatea maghiară, fiind în realitate o uşă lăsată deschisă pentru UDMR. Kiraly a ajuns secretar de stat în timpul guvernării PDL-UDMR, după un mandate de deputat UDMR.”

Sursa Gândul

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE